Tottenham-spillerne visste lite om prosessen som pågikk før José Mourinho ble offisielt ansatt som manager i klubben tidlig onsdag morgen.

Ifølge ESPN ble ansettelsen heftig diskutert på spillernes WhatsApp-gruppe før onsdagens trening, og stemningen skal ha vært spesiell da de møtte til trening og så José Mourinho i stedet for Maurico Pochettino.

- Motiverende tale

Portugiseren skal ha vært på plass på klubbens treningsanlegg allerede klokken 06.30, hvor han spiste frokost og gikk i gang med arbeidet inn mot helgens møte med West Ham.

Les også: Onsdagens Premier League-rykter

Mourinho hadde planlagt hele dagen ned til siste detalj, men visste at hans første møte med spillerne ville bli det viktigste. Han måtte vinne garderoben umiddelbart og skal også ha levert på den fronten.

Slik beskrives Mourinhos første møte med spillerne av ESPN:

- Foran spillerne var han slik vi kjenner ham. Han utstrålte masse energi, karisma og tro på laget. Han fortalte spillerne at de utgjør en talentfull stall, som er kapable til å oppnå store ting. Han påminnet spillerne om at han hadde vunnet trofeer overalt hvor han hadde vært - selv i Manchester United, hvor han skapte store gnisninger, men likevel fikk med seg en ligacup- og Europa League-double i 2016-2017 - og at han ønsker å vinne i Tottenham også.

- Mourinho skal ha planalagt en rekke en-til-en-intervjuer med spillerne de neste dagene, men minnet dem på at han er godt forberedt. Han fortalte dem at han allerede vet alt om dem og at han har gjort hjemmeleksene sine.

Mourinhos tale skal ha imponert spillerne stort og nå gjenstår det å se om han kan lede klubben til nye troféer, for første gang siden 2008.

Thorstvedt: - Må gi ham en sjanse

Tidligere Spurs-keeper Erik Thorstvedt sa onsdag til Nettavisen at han i utgangspunktet var skeptisk til Mourinho-ansettelsen.

- Magefølelsen sier jo umiddelbart «å, nei», men så tenkte jeg meg litt om så føler jeg jo at man må gi dette en fair sjanse. Det er ikke lenge siden Mourinho hadde blitt sett på som et kupp for Tottenham, men ting har jo endret seg. Hans status som «The Special One» er jo truet, sa Thorstvedt.

- Det er neppe et langtidsprosjekt, det er det jo sjelden med Mourinho, men det kan være det står et FA-cup-trofe i pokalskapet til Tottenham i mai.

Med Mourinho inn portene på Tottenham Hotspurs Stadium, tror Thorstvedt at fansen kan forberede seg på et annet type Spurs-lag.

- Det blir en annen type fotball. Pochettino har jo en veldig klar definert filosofi og spillestil, mens Mourinho har en annen tilnærming til fotball. Når det er sagt, så har man ikke sett Pochettinos spillestil på en stund. Han har slitt med å få gjennomført, og sist ble de til dels rundspilt av Sheffield United.

Tottenham møter West Ham på bortebane førstkommende lørdag klokken 13.30.