The Mirror skriver at Marco Silva etter alt å dømme kommer til å få sparken i Everton innen kort tid. David Moyes er nå favoritt til å overta den blå Liverpool-klubben.

Moyes ledet Everton fra 2002 til 2013, før han ble håndplukket til å overta etter sir Alex Ferguson i Manchester United. Oppholdet der ble kortvarig.

LES OGSÅ: Bildet av United-toppene vekker oppsikt

Sparken i United

Moyes fikk sparken før han var ferdig med sin første sesong som United-manager.

Skotten har senere hatt jobber i spanske Real Sociedad, Sunderland og West Ham med vekslende hell. Han har stått uten jobb siden sommeren 2018.

Everton har fått en grusom start på sesongen og de blå ligger helt nede på en 15.-plass i Premier League. Everton har brukt mye penger på å styrke stallen de siste årene, men har likevel slitt med å blande seg inn med topplagene.

Det var store forhåpninger til hva Marco Silva skulle utrette som manager i klubben, men heller ikke portugiseren har klart å leve opp til disse forventningene.

Evertons styre skal ha møttes umiddelbart etter tapet for Norwich hjemme på Goodison Park i helgen, etter at fansen skal ha vist sin misnøye med Silva.

Fansen skal ha konfrontert eier Farhad Moshiri og styreformann Bill Kenwright. Duoen skal ha vært enig i at det klubben har prestert, ikke er godt nok.

Utfordret «topp fire»

Det kan altså bety en aldri så liten sjokkretur for Moyes til Goodison Park. Skotten klarte heller ikke å vinne trofeer under sine mange sesonger som Everton-manager sist, men holdt klubben stabilt oppe blant de seks beste i Premier League.

I 2005 ble Everton nummer fire i den engelske toppdivisjonen under Moyes ledelse. Everton ende opp tre poeng foran erkerival Liverpool på femteplass.

Liverpool-klubben fikk dermed muligheten til å spille kvalifisering til Champions League, men røk for spanske Villarreal der. Den spanske klubben kom seg for øvrig helt til semifinalen av Champions League den sesongen.