*Nettavisen* Sport.

Hevder Müller ønsker å forlate Bayern München

 

ØNSKER SEG BORT? SportBild hevder at Thomas Müller kommer til å be om å bli solgt i januar. Foto: Tim Goode (Pa Photos / NTB scanpix)

Tysk avis skriver at 30-åringen kommer til å be om å bli solgt i januarvinduet.

09.10.19 11:31

Bayern München-profilen Thomas Müller ønsker seg bort fra klubben. Det melder den tyske journalisten Christian Falk og SportBild onsdag morgen.

På Twitter skriver Falk at Müller kommer til å be klubben om å bli solgt når vintervinduet åpner i januar. Müllers kontrakt med Bayern går fram til 2021.

Nesten 500 kamper

30 år gamle Müller har vært i den tyske storklubben siden han kom til akademiet der i 2000. Raumdeuteren har i en årrekke bøttet inn mål, men nå kan det altså se ut til at han ønsker å prøve noe nytt, etter 12 sesonger på A-laget til München-klubben.

Det skal angivelig være en uttalelse fra trener Nico Kovac som har fått Müller til å ta valget om at han vil forlate klubben i vinter. Angrepsspilleren har kun startet tre ligakamper denne sesongen og Kovac ser ikke ut til å ha stort behov for veteranen.

- Om vi skulle få behov for ham, kommer han sikkert til å få sin spilletid, skal Kovac ha sagt til Sky Sports, og Müller skal ifølge SportBild ha tolket dette som om at han ikke blir sett på som noe annet enn en kriseløsning for hovedtreneren.

30-åringen har scoret 186 mål på 495 kamper for Bayern. Han har vært med å vinne Bundesliga åtte ganger, den tyske cupen fem ganger og Champions League én gang.

Müller har også hatt stor suksess med det tyske landslaget og ble verdensmester i 2014. Under VM i 2010 ble han turneringens toppscorer med fem mål.

Han har spilt 100 landskamper og nettet 38 ganger med flagget på brystet.

Skulle det bli en overgang i januar kan fort Premier League bli neste stopp. Müller har tidligere blitt koblet med blant andre Manchester United.

Kompisen ble United-flopp

Om veteranen passer inn i Ole Gunnar Solskjærs prosjekt med unge, helst engelske spillere er imidlertid et annet spørsmål. United har de siste årene brent seg på å hente spillere litt oppi årene, og gi dem skyhøye lønninger på lange kontrakter.

Müllers tidligere lagkompis Bastian Schweinsteiger gikk blant annet til United da han ønsket nye utfordringer i 2015, men oppholdet ble en gedigen fiasko.

Müller har så langt vært på banen i ti kamper - men kommet inn som innbytter i flere av disse - for Bayern München denne sesongen og 30-åringen har nettet ett mål. Til tross for at Müller har banket inn mål på bestilling i Bayern-trøyen, må vi helt tilbake til 2015/16-sesongen for å finne en sesong der angrepsspilleren scoret tosifret antall mål i ligaen. Da banket han inn 20 ligamål.

P.S. SportBild har også mer overgangsnytt onsdag. Avisen skriver at det skal ha vært møter mellom Bayern München og Manchester Citys Leroy Sanémed tanke på en overgang. Tyskeren var sterkt koblet til Bayern også i sommervinduet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag