Tirsdag kom sjokkbeskjeden fra Spania. Martin Ødegaard skal, ifølge Marca, ønske seg bort fra stormakten Real Madrid, og klubben ser nå på et mulig utlån for nordmannen.

Mange var overrasket over nyheten, og blant dem en av de fremste ekspertene på spansk fotball, Petter Veland.

– På mange måter var det jo en overraskende beskjed, og det var nok ganske få som trodde han skulle bevege på seg i januar. Men fotballen er uforutsigbar, forteller Viasats Petter Veland til Nettavisen.

Les også: Slik spilles Eliteserien 2021

Valencia – det beste alternativet

Ryktene rundt Ødegaards neste klubb har allerede begynt å svirre. Klubben han var utlånt til forrige sesong, Real Sociedad, har blitt nevnt i flere åndedrag, men Veland tror ikke nødvendigvis det vil bli det samme som hans forrige opphold.

– Sociedad er ikke det samme som da han var der sist. Treneren er den samme og spillerstallen er relativt lik, men det er én spiller som gjør situasjonen annerledes. Det er David Silva, som ble hentet som erstatter for nettopp Ødegaard. De fleste rapporterer at førstevalget er Sociedad, men de kommer nok ikke til å legge ut en rød løper for han der.

– Er det noen klubber du mener ville passet han best?

– Jeg har sett litt på det, og jeg det er spesielt én klubb som skiller seg ut. Da har jeg tatt bort de klubbene hvor konkurransen er for stor, eller lag som kommer til å slite med å holde plassen. Så har jeg falt ned på at Valencia vil være et godt valg.

Og beskriver så hvorfor:

– I Valencia er man villige til å hente spillere i januar, det er behov for spillere i hans posisjon og det er samtidig en stor klubb som for tiden er i en litt kaotisk situasjon. Det tror jeg Ødegaard hadde lært mye av, og han ville nok blitt en nøkkelspiller, fortsetter Veland.

Ifølge den spanske avisen Marca, var det i cupkampen mot Athletic at tålmodigheten tok slutt. Madrid lå under, men nordmannen ble ikke engang sendt i oppvarming av Zinédine Zidane. Og det etter en samtale dem imellom, angående spilletiden, noen dager tidligere.

Les også: La Liga-eksperter fnyser av Zidanes Ødegaard-uttalelser: – Alarmklokkene bør ringe

Reals Dortmund-link

Real Madrid har for vane å sende sine spillere på lån til spansk fotball, og har ved flere anledninger benyttet seg av Erling Braut Haalands Borussia Dortmund. Om det blir et samarbeid mellom de to nordmennene er Veland mer usikker på.

– I sommer var det jo snakk om man kom til å se de to spillerne sammen i hvit drakt, men kanskje det er i gult man får se de. I utgangspunktet ser jeg for meg at det blir en spansk klubb, for det er der han har spilt seg opp et rykte og der han spilte godt forrige sesong. Bundesliga er derimot et godt alternativ, og Madrid liker å sende spillere dit.

– Kan man håpe på Haaland/Ødegaard for Dortmund?

– Med all respekt for Ødegaard, vil det ikke nødvendigvis bli lettere å få spilletid i Dortmund. De har Marco Reus, Jadon Sancho, Julian Brandt, for å nevne noen. Han spaserer ikke rett inn på det laget heller, så det er helt sikkert noe de diskuterer mye.

Les også: Idrettsstyret sier nei til høydehus. Vil ikke gi fritak

Achraf Hakimi og Reiner Jesus Carvalho har begge blitt lånt ut til Dortmund, og sistnevnte er fortsatt der. Høyreback Dani Carvajal var en tur i Bayer Leverkusen.

– Det siste eksempelet, Reiner, har ikke gått etter planen og han sliter med spilletiden der. Nå vet jeg ikke om det kan være en dealbreaker, men det har nok noe å si i en vurdering av klubbvalg, forteller Viasats ekspert.

– Zidane ønsker at han blir

Zidanes ønske skal være å beholde Ødegaard i klubben, men Veland tror heller ikke at Real Madrid kommer til å stå i veien for et mulig utlån for nordmannen.

– Zinédine Zidane vil nok helst se at han blir, men jeg har ikke hørt noe at det er helt uaktuelt å la han dra. Hvis Ødegaard har bestemt seg, vil jo ikke de stå i veien for utviklingen. Samtidig har det i tidligere situasjoner tatt lang tid før ting har skjedd, som for Gareth Bale, James Rodríguez og til slutt Luka Jovic.

– Hva sier dette om Ødegaards ønske om egen utvikling i karrieren?

– Man har jo sett det gjennom årene. Martin Ødegaard ønsker utvikling, og det er også situasjonen nå. De siste åtte månedene har vært tunge for han, så nå ønsker han nok å kickstarte ting igjen. Det er litt den samme situasjonen for Isco, men han har ikke virket å være interessert i noe overgang. Så han skal ha for at han ikke nøyer seg med benketilværelse i en så stor klubb som Real Madrid, avslutter Veland.

Madrid-fremtiden er fortsatt usikker for den norske teknikeren, men laget spiller cupkamp mot Segunda B-motstand i Alcoyano allerede i kveld, onsdag. Uten Ødegaard i troppen.