Gå til sidens hovedinnhold

Hevder Pochettino er i forhandlinger med Tottenham

Det kan være duket for en smått sensasjonell Premier League-retur for den 49 år gamle manageren.

Tottenham skal være i forhandlinger med Mauricio Pochettino om den ledige managerjobben i klubben, melder velinformerte The Athletic torsdag.

Det ville i så fall være en sensasjonell retur til londonklubben for argentineren. Han fikk sparken som Tottenham-manager tilbake i november 2019.

Han har senere tatt jobben som manager i franske PSG, men The Athletic melder at Pochettino skal være svært åpen for en retur til gamleklubben i sommer.

LES OGSÅ: Årets lag i Premier League 2020/2021

Argentineren skal angivelig ha slitt med å tilpasse seg livet i Frankrike, men det skal likevel være mange hinder på veien før en Spurs-avtale kan bli en realitet.

Football.London-journalist Alasdair Gold følger Tottenham tett og skriver i likhet med The Athletic at Pochettino og Spurs har vært i samtaler den siste tiden. Nettstedet hevder også at Pochettino selv har et ønske om å returnere til klubben fra Nord-London.

Tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt er forbauset over Pochettino-ryktene, men samtidig positiv til ideen om å se argentineren tilbake på Tottenham Hotspur Stadium.

Thorstvedt: - Litt forundret

Thorstvedt er imidlertid usikker på om PSG vil la argentineren dra.

- Jeg synes Pochettino er en positiv fyr, men jeg er litt forundret hvis dette blir sluttproduktet med tanke på at det ikke er så lenge siden han fikk sparken i Tottenham og det i hvert fall ikke er lenge siden han ble ansatt av PSG, sier han til Nettavisen.

- Det forundrer meg hvis PSG har lyst til å avslutte det prosjektet allerede. Det vil i så fall være veldig rart. Pochettino er mann som bygger ting over tid, sier Thorstvedt.

The Athletic skriver altså at Pochettino har slitt med å finne seg helt til rette i PSG, men Thorstvedt stusser over dette.

- Han har vært i klubben før og visste hva han gikk til, så det kan ikke ha kommet som et sjokk - selv om det kanskje er noen andre som styrer der nå, forteller Thorstvedt.

Den tidligere Spurs-keeperen synes riktignok at en mulig Pochettino-retur til Tottenham er spennende.

- Det er litt rart, men noe jeg vil applaudere, sier Thorstvedt.

Ett år igjen av kontrakten

Tottenhams styreformann Daniel Levy har måttet tåle kritikk den siste tiden, men skulle han klare å hente Pochettino tilbake, vil dette trolig blidgjøre fansen.

Under sin tid som manager i klubben ledet han blant annet Spurs til Champions League-finalen i 2019, der det til slutt ble tap for Liverpool.

Pochettino har fortsatt ett år igjen av sin kontrakt med PSG og den franske storklubben skal være lite lystne på å slippe treneren. Klubben har hatt flere hovedtrenere de siste årene og ønsker nå en viss stabilitet der.

LES OGSÅ: Berge la ut bilde av Ødegaard. Det vekker oppsikt i England

Hvis 49-åringen bestemmer seg for at han ønsker en retur til Tottenham, må han trolig si opp jobben i PSG for å komme seg ut av sin nåværende jobb.

Trenerens opphold i PSG har så langt vært fylt med både opp- og nedturer. Han vant blant annet den franske supercupen og den franske cupen med PSG, men røk ut av semifinalen i Champions League og klarte ikke å vinne ligaen.

Franskmennene imponerte lenge i Champions League og slo ut både Barcelona og Bayern München, men mot Manchester City i semifinalen ble det stopp.

I den hjemlige ligaen var det Lille som stakk av med seriemesterskapet. Dette er kun andre gang på ni sesonger at klubben ikke vinner ligatittelen i Ligue 1.

LES OGSÅ: Ferguson forundret over Dele Alli: - Vet ikke hva som skjedde der

- For lite makt

Pochettino skal, ifølge The Athletic, føle at han har mindre makt til å sette sitt preg på laget i PSG, enn det han hadde under tiden i Tottenham og det skal være én av grunnene til at han nå vurderer å gå tilbake til sin gamle jobb.

Argentineren var en svært populær mann i Tottenham. Han kom inn som manager der i 2014 og ledet laget mot toppen av Premier League. Både i 2016 og 2017 var laget lenge med i tittelkampen, selv om det endte opp uten sølvtøy.

LES OGSÅ: Maguire avslører hvorfor han valgte United fremfor City

Tottenhams spillere skal også være kjent med at det nå jobbes i kulissene med å få Pochettino tilbake og nyheten skal ha blitt tatt meget godt imot i gruppa.

Det var José Mourinho som overtok jobben etter Pochettino i Spurs, men portugiseren fikk aldri sving på sakene og ble sparket tidligere i vår etter en skuffende sesong.