RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images / All Over Press

Hevder Real byr over 900 millioner kroner for Bale

Sist oppdatert:
Spanias største avis hevder Tottenham har fått et nytt bud på bordet for Gareth Bale.

Overgangssagaen rundt Gareth Bale og Real Madrid vil ingen ende ta. Waliseren skal være utelatt fra Tottenhams serieåpning mot Crystal Palace til helgen grunnet en skade, men han har heller ikke spilt en eneste kamp for Spurs siden midten av juli.

Torsdag kveld melder Marca at Real Madrid har tilbudt Tottenham tre ulike måter å betale for Gareth Bale: 117 millioner euro over seks år, 97,8 millioner euro over fire år eller at de betaler med en gang om Daniel Levy senker prisen på waliseren.

117 millioner euro tilsvarer omtrent 913 norske millioner kroner.

Real Madrid er svært interessert i å hente 24-åringen og han skal selv også ha ytret et ønske om å forlate London til fordel for den spanske hovedstaden.

Real Madrid har allerede brukt en god sum med penger på Asier Illarramendi, Isco og Dani Carvajal denne sommeren og manager Carlo Ancelotti skal ha sagt at Real Madrid spillerne i år er den beste troppen han noen gang har hatt.

Men hvor skal Ancelotti plassere Gareth Bale?

- Ja, det lurer jeg også på. Dersom Bale skulle ende opp i Madrid i sommer blir det nok ingen bestemt førsteellever, men heller en roterende første 16, sier Magnar Kvalvik til Nettavisen.

Kvalvik kommenterer fotball, blant annet La Liga, for Cmore.

Bale og Ronaldo - Et radarpar

Fabio Coentraos framtid i klubben har vært usikker denne sommeren, og brasilianske Marcelo har slitt mye med skader og lite spilletid.

- Det er usikkerheter på venstreback, så der vil det være fullt mulig å plassere Bale. Jeg ser for meg at Ronaldo og Bale sammen på venstresiden kan bli et radarpar av dimensjoner, sier Kvalvik.

Det ryktes at Cristiano Ronaldo ikke er spesielt fornøyd med at Bale skal være på vei inn dørene på Santiago Bernabeu. Kvalvik mener dette er rene spekulasjoner og at det er oppskrytt at stjernene i de store klubbene ikke tåler konkurranse.

- Jeg tror at Ronaldo, som de fleste andre, ønsker å spille med gode spillere. Det har vært spekulert det samme rundt Neymar og Messi, men de ser jo ut til å ha funnet tonen. Dette er en konflikt som man elsker å spekulere i, sier Kvalvik.

Luksusproblem for Ancelotti
Kvalvik er sikker på at det vil styrke Real Madrid å signere Bale.

- Han er en sterk og eksplosiv spiller og han spille i de fleste posisjoner på banen. Han passer i hvert fall inn i den direkte spillestilen laget hadde under Mourinho forrige sesong.

Det er ikke bare Bale som blir en utfordring for Ancelotti å plassere i laget dersom han skulle komme denne sesongen.

Nysignerte Casemiro har gjort en svært god pre-season for den spanske hovedstadsklubben og kommer til å konkurrere med rutinerte Khedira om en plass i elleveren. Også diskusjonen om hvem av Isco, Mesut Özil og Angel Di Maria som foretrekkes av treneren har vært aktuell.

- Det er en lang sesong, og Real Madrid skal i gjennom mange kamper både i ligaen, Champions League og den spanske cupen. Det vil nok være gunstig for Ancelotti å ikke bestemme seg for en fast ellever, men heller ha 15-16 spillere han rullerer på, sier han.

Ny talentsatsning i Madrid
Allerede har Real Madrid handlet inn ungguttene Isco, Illaramendi, Carvajal og Casemiro, men de har også flyttet Nacho Fernandez, Alvaro Morata og Jesé Rodriguez opp i førstelagstroppen.

- Det blir spennende å se hva Ancelotti vil gjøre med de unge spanske spillerne han har til rådighet. Jeg har troen på at Real Madrid vil satse mye mer på de unge talentene denne sesongen, sier Kvalvik.

Mange av de nye, unge spillerne har fått mye tillit og spilletid i Real Madrid pre-season denne sommeren, men det har blitt spekulert rundt Jesé Rodriguez framtid i Real Madrid dersom Bale signerer for klubben.

- Det er naturligvis ikke positivt for Jesé at det hentes inn en ny og svært dyr offensiv spiller til laget. Jeg tror de unge vil bli satset på i Real Madrid i år, men hvorvidt det er Jesé eller noen annen offensiv spiller er fremdeles veldig vanskelig å si, sier han.

Like mye butikk som fotball
Det er ryktet at overgangssummen Tottenham krever for Gareth Bale vil ligge på rundt 100 millioner euro.

- Hvis Real Madrid velger å betale så mye penger for en spiller, så vil det bare illustrere at fotball og økonomi har gått litt over styr, mener Kvalvik.

Han kan allikevel forstå at spanjolene er villige til å betale en slik sum for waliseren.

- Fotball er like mye butikk som fotball. Disse spillerne er ikke bare verdifulle på banen, men de har også en enorm markedsverdi. Neymar skal allerede ha solgt over 600.000 drakter i Barcelona, og klubbene tjener ofte inn det de har brukt på spillerne ved draktsalget, sier han.

Real Madrid serieåpner hjemme på Santiago Bernabéu mot Real Betis søndag klokken 21:00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere