*Nettavisen* Sport.

Hevder Real Madrid skal signere ny stjernespiss: Haaland er klubbens førstevalg

Dortmund's Erling Haaland celebrates scoring a goal against Werder Bremen during the German Bundesliga soccer match in Bremen, Germany, Saturday Feb. 22, 2020.

ØNSKET I MADRID: Erling Braut Haaland kan ende i Real Madrid neste sesong. Foto: Peter Steffen (AP)

Den spanske storklubben ser seg om etter ny stjernespiss etter to mislykkede spissigneringer de siste to årene.

29.02.20 14:44

Det kommer frem i den spanske avisen Marca lørdag morgen. Ifølge den anerkjente journalisten José Felix Diaz skal Real Madrid ha startet jakten på sin nye «nummer ni», det som skal bli klubbens ny superspiss i årene som kommer.

Madrid-klubben skal ha sett seg ut tre navn, der spesielt ett av de skiller seg ut som et klart førstevalg. Ifølge avisen er de tre spillerne det dreier seg om Timo Werner, Lautaro Martinez og Erling Braut Haaland. Nordmannen omtales som mannen som er i «første posisjon».

LES OGSÅ: Følg Dortmund og Haaland i lørdagens kamp mot Freiburg

LES OGSÅ: Landslagsdrakten har vært utsolgt i flere måneder. Nå forklarer NFF hvorfor

- Utmerket forhold

Marca følger Real Madrid tett og trekker frem spesielt et punkt som gjør at en overgang for Haaland skal være svært sannsynlig.

- Til fordel for sensasjonen av europeisk fotball (Haaland journ.anm) er det utmerkede forholdet som lederne i Real Madrid har med sine kolleger Borussia Dortmund. Dialogen med agent Mino Raiola eksisterer igjen, noe som ble demonstrert da de fortalte han at de ikke planla å signere Paul Pogba, skriver Marca.

Etter at Cristiano Ronaldo forlot Real Madrid til fordel for Juventus har spanjolene ikke opplevd den samme suksessen som tidligere år.

LES OGSÅ: Lørdagens Premier League-rykter

De skal derfor ha innsett at det «haster med å inkorporere en offensiv referanse».

Real Madrid har gått to sommervinduer på rad der de har signert en spiss, men ved begge anledninger påpeker Marca at det har vært mislykkede investeringer. Mariano Diaz ankom Santiago Bernabeu i 2018 fra Lyon, men har ikke vært noen suksess. Spissen står bokført med tre scoringer på 13 kamper.

Sommeren 2019 la Real Madrid hele 60 millioner euro på bordet for å sikre seg Luka Jovic fra Eintracht Frankfurt. Serberen har kun scoret to mål på 15 kamper.

Ifølge den spanske avisen skal kun en uventet formendring hos Jovic få Real Madrid til å endre mening om spissplassen per nå. 22-åringen har fått få muligheter på topp, men han har heller ikke overbevist de gangene han har fått sjansen.

LES OGSÅ: I 2012 kunne han signert for United for «småpenger». Så tok klubben drastisk handling

Klikk på bildet for å forstørre. Real Madrid's Isco celebrates with teammates after scoring his side's opening goal during the Champions League, round of 16, first leg soccer match between Real Madrid and Manchester City at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday, Feb. 26, 2020.

NY HJEMMEBANE? Santiago Bernabeu kan bli Haalands nye hjemmebane allerede til sommeren, hevder spansk avis. Foto: Manu Fernandez (AP)

- Prestasjonene har vekket alles interesse

Haaland meldte overgang fra Salzburg til Borussia Dortmund i slutten av desember. I januar skal det ha vært få, om noen, i og rundt Real Madrid, som tenkte at nordmannen kunne være en potensiell mann for klubben allerede nå.

Men prestasjonene i Tyskland og i Champions League-kampen mot PSG skal ha «vekket interessen til alle i Real Madrid». Spanjolene er nå veldig oppmerksomme på den 19 år gamle spissen.

Om Zinedine Zidane og Florentino Perez velger å satse alt på en Haaland-overgang må klubben ut med 75 millioner euro.

Marca påpeker også at Real Madrid selvfølgelig har Kylian Mbappe på sin ønskeliste før neste sesong, men per nå omtales en overgang for den franske superspissen som en «umulig signering».

I dag er det fremdeles 32 år gamle Karim Benzema som har tillit på topp hos de helhvite fra Madrid. Franskmannen har ikke tegnet seg på scoringslisten siden hjemmekampen mot byrival Atletico Madrid for snart én måned siden.

Flere rundt hovedstadsklubben mener at Benzema opplever måltørke og at han er på en nedadgående kurve i sin karriere.

Klikk på bildet for å forstørre. Real Sociedad's Norwegian midfielder Martin Odegaard controls the ball during the Spanish Copa del Rey

NY LAGKOMPIS: Martin Ødegaard kan få en ny norsk lagkompis i Madrid. Foto: Javier Soriano (AFP)

Norsk duo

Om en Haaland-overgang til Real Madrid skulle bli en realitet vil han etter alle solemerker bli lagkamerat med Martin Ødegaard i Spania.

Ødegaard er denne sesongen utlånt til Real Sociedad og planen er at han også skal spille der neste sesong. Etter en imponerende sesong så langt, spekuleres det nå i om Real Madrid vil hente nordmannen tilbake allerede denne sommeren.

Klikk på bildet for å forstørre. Oslo 20190905. Norges Martin Ødegaard, Erling Braut Haaland og Ole Kristian Selnæs etter EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Malta på Ullevaal stadion.

FARLIG DUO: Haaland og Ødegaard skal forsøke å skyte Norge til sommerens EM senere i mars. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Ødegaard er en viktig brikke i det flere, blant annet avisen AS, har kalt «plan renove», oversatt til «plan renovering».

- Ingen, hverken Real Madrid, Sociedad eller spilleren selv kunne forutse den fantastiske utviklingen denne sesongen, skrev AS i desember.

Om utviklingen fortsetter for den norske duoen kan det plutselig ende med at de to nordmennene blir lagkamerater i det som anses som en av verdens største klubber.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag