Barcelonas klubbpresident Josep Maria Bartomeu antyder at videodømmingen i La Liga favoriserer Real Madrid. Det skjer etter nok en straffescoring fra Sergio Ramos.

- VAR er ikke rettferdig med alle, det virker som det alltid favoriserer det samme laget, sa Bartomeu til den spanske TV-kanalen Movistar+ etter Barcelonas 4-1-seier over Villarreal søndag.

Les også: Tirsdagens Premier League-rykter

Kommentarene fulgte etter at Barcelona-presidenten fikk spørsmål om han hadde sett Real Madrids 1-0-seier over Athletic Bilbao tidligere på dagen.

Athletic-kaptein raste

Vinnermålet kom etter at hovedstadslaget hadde fått straffe etter en sjekk med videodømming, som viste at Marcelo ble stemplet i 16-meteren.

Straffesparket så ut til å være korrekt idømt, men da Sergio Ramos tråkket på Bilbaos Raúl Garcia i Real Madrids 16-meter senere i kampen, ble ikke situasjonen tatt opp av videodommerne.

- Raul Garcia ble stemplet og de har ikke en gang sett på det. Avhengig av hvilket lag det gjelder, blir det dømt eller ikke. Alle kan trekke sine egne konklusjoner, sa en frustrert Bilbao-kaptein Iker Munain etter kampen.

Real Madrid vant dermed 1-0 for annen kamp på rad etter mål på straffespark av Ramos. Midtstopperen er nå oppe i ti mål totalt i La Liga denne sesongen, seks av dem på straffespark.

Zidane får rival-støtte

Real Madrids trener Zinédine Zidane er lei av at laget hans blir beskyldt for å få hjelp av dommerne.

- Jeg er lei av å alltid måtte snakke om det samme. Det virker som vi alltid vinner på grunn av dommeren og det er ikke sant, sa Zidane etter kampen mot Bilbao, ifølge nyhetsbyrået AP.

Han blir tatt i forsvar av treneren til byrivalen Atletico Madrid, Diego Simeone. Den frittalende argentineren mener at alle blir rettferdig behandlet av videodømmingssystemet VAR.

- Feil kan skje, men VAR er rettferdig med alle. Et lag som Real Madrid får flere straffespark siden de angriper oftere enn andre lag, sier Simeone.

(©NTB)