Det skriver The Telegraph.

Ansettelsen ville i så fall vært svært oppsiktsvekkende, all den tid portugiseren så sent som forrige måned ble enig med Roma om å ta over Serie A-klubben fra neste sesong. Det skal likevel ikke ha hindret Real Madrid fra å forhøre seg om mulighetene til å hente den tidligere Spurs-manageren tilbake til klubben.

Etter å ha fått sparken i Tottenham, fant Mourinho seg raskt en ny jobb da Roma trengte hovedtrener.

Siden den gang har det vært store utskiftninger på managerplass i flere europeiske storklubber. Antonio Conte har forlatt Inter, Andrea Pirlo fikk sparken av Juventus, mens Zinedine Zidane ga seg i Real Madrid.

Les også: Carlo Ancelotti gjenforenes med Martin Ødegaard som ny sjef for Real Madrid

Fullt fokusert på Roma

Hovedstadsklubben i Spania endte opp med å ansette Carlo Ancelotti som ny hovedtrener, men Telegraph skriver at Real Madrid først forhørte seg med Mourinho om mulighetene for å returnere til Santiago Bernabeu.

Mourinho trente Real Madrid i tre år fra 2010, men skal denne gangen ha gitt beskjed om at han ikke var interessert i å ta en ny periode i klubben ettersom han ser fram til utfordringen i Roma etter å ha signert en treårskontrakt med klubben.

Det gjorde at Real Madrid heller så til manageren som avløste Mourinho i 2013 - nemlig Ancelotti.

Italieneren var langt mer interessert i en retur til de liljehvite, og veteranen forlot managerjobben i Everton for å returnere til Madrid.

Ancelotti avsluttet med 0-5

Stolleken blant managere ute i Europa er dermed for alvor i gang, og nå kobles blant annet Nuno Espirito Santo til den ledige jobben i Everton.

For Ancelotti stoppet Everton-perioden etter to sesonger. Han avsluttet sin karriere som sjef for Liverpool-laget med 0-5-tap for Manchester City i ligaavslutningen. Everton endte på 10.-plass i Premier League forrige sesong.

Etter å ha vunnet 14 titler som spiller har Ancelotti trent lag i alle de fem store europeiske ligaene og vunnet titler i alle de fem landene.

Ett av målene i Real Madrid blir å vinne serietittelen tilbake fra byrival Atlético og fullføre samlingen. La Liga-tittelen er nemlig den eneste han mangler, etter at han har vunnet serien i Italia (Milan i 2004), England (Chelsea i 2010), Frankrike (Paris Saint-Germain i 2013) og Tyskland (Bayern München i 2017).

Han har vunnet mesterligaen tre ganger, to med Milan og en med Real Madrid.

I hans første periode i klubben vant Real Madrid 78 av de 100 første kampene under Ancelottis ledelse. Det er rekord blant klubbens trenere.