*Nettavisen* Sport.

Hevder Real Madrid-treneren ba på sine knær om å få tilbake Ødegaard

MYE OMTALE: Martin Ødegaard får mye spalteplass i spanske medier.

MYE OMTALE: Martin Ødegaard får mye spalteplass i spanske medier. Foto: Tore Meek (NTB scanpix)

Den tidligere Real Madrid-treneren Santiago Solari skal ikke ha blitt hørt av klubbens ledelse da han ba om Ødegaard-hjelp.

28.10.19 22:28

Solari ble aldri noen suksess som Real Madrid-trener og fikk sparken etter kun 139 dager i lederstolen på Santiago Bernabéu.

Det kan imidlertid virke som argentineren aldri fikk en ordentlig sjanse til å sette sitt preg på laget, skal vi tro de siste ryktene fra Radio Marca.

Solari fikk en brukbar start som Real Madrid-trener etter at han erstattet Julen Lopetegui i oktober i fjor, men utover vinteren ble det mer og mer klart at sesongen kom til å ende i skuffelse for «Los blancos».

Den argentinske treneren skal riktignok ha forsøkt å ta grep, men ble angivelig ikke lyttet til da han blant annet ville hente Martin Ødegaard tilbake fra lån i januar.

Les også: Eriksen-ryktene får eksperten til å riste på hodet

- Ba på sine knær

På morgenshowet La Tribu på Radio Marca påstår Pablo Herrero at Solari ba på sine knær om å få hente tilbake nordmannen til klubben.

Solari kjente selv Ødegaard fra sin tid som trener for Real Madrids 2. lag, men Ødegaard returnerte aldri til den spanske hovedstaden.

I stedet fikk Solari sparken noen måneder senere, og ble erstattet av Zinedine Zidane.

Klikk på bildet for å forstørre. FIKK SPARKEN: Santiago Solari fikk ikke beholde jobben i Real Madrid lenge.

FIKK SPARKEN: Santiago Solari fikk ikke beholde jobben i Real Madrid lenge. Foto: Cesar Manso (AFP)

La Liga-ekspert Petter Veland utelukker at Solari bokstavelig talt har bedt på sine knær, men er åpen for at påstandene om at treneren ville hente tilbake Ødegaard kan stemme. Veland viser til at Ødegaard hadde et godt forhold til Solari da han spilte for argentineren på Castilla.

- Det er tydelig at Solari har likt det han har sett av Martin Ødegaard, men det er vanskelig å si om man skal tro på dette eller ikke, sier Veland til Nettavisen.

Eksperten mener uansett at ryktene er nok et tegn på at Ødegaard legges merke til i Spania om dagen.

- Dette er en type ting som kommer fordi Martin er i vinden. Hvis ikke hadde ikke dette vært et tema hos Radio Marca, forteller Veland.

Ødegaard var på det tidspunktet Solari skal ha ønsket ham tilbake til Real Madrid på lån hos nederlandske Vitesse hvor han til slutt endte på årets lag i den nederlandske Eresdivisie.

I sommer meldte nordmannen overgang til Real Sociedad på lån fra Real Madrid. Der skal han etter planen være de to neste sesongene.

Klikk på bildet for å forstørre. EKSPERT PÅ SPANSK FOTBALL: Petter Veland svarte på spørsmål fra leserne for Nettavisen.

EKSPERT PÅ SPANSK FOTBALL: Petter Veland følger La Liga tett.

Ødegaard imponerer i La Liga

Ødegaard har imidlertid imponert stort for sin nye klubb og det spekuleres nå stadig i at Real Madrid kan komme til å hente hjem nordmannen allerede til sommeren.

Nettavisen møtte Ødegaard i San Sebastian tidligere denne måneden, men synes at det da var alt for tidlig å spekulere i en retur til Real Madrid.

- Det er litt halvkomisk. Vi har spilt syv-åtte kamper og folk begynner å snakke om jeg kunne spilt for Real Madrid nå. Det er ikke mitt fokus, det er tidlig og vi får se hva som skjer. Men jeg er veldig fornøyd der jeg er nå, sa Ødegaard til Nettavisen.

Han fortalte også at han heller ikke diskutert mulighetene med Real Madrid.

- Nei, det har ikke vært tema i det hele tatt, og det er heller ikke fokuset mitt. Vi har spilt syv-åtte kamper, så det er tidlig. Dere får skrive hva dere vil, men det er ikke fokuset mitt i det hele tatt, fortalte Ødegaard.

Real Sociedad ligger for øyeblikket på 3. plass i La Liga, foran Real Madrid som ligger på 6. plass med én kamp mindre spilt.

Ødegaard og «La Real» møter Levante i neste seriekamp førstkommende onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.