Gå til sidens hovedinnhold

Hevder Sancho var lei av å vente på Manchester United-overgangen. Skal ha sendt SMS til stjernekompisen

Med glimt i øyet skal Borussia Dortmund-profilen ha bedt om at storklubben fikk opp farten. Manchester United kan imidlertid ha spart mye penger på å ha is i magen.

Manchester United har bekreftet at det henter den ettertraktede Borussia Dortmund-spilleren Jadon Sancho foran den kommende sesongen i Premier League.

Old Trafford-klubben betaler ifølge velinformerte kilder rundt 90 millioner euro for stjernen, samtidig som det også er en del bonuser inkludert i avtalen.

LES OGSÅ: Paul Pogba-debatten raser under EM: - De andre i United er ikke i nærheten

United har jaktet landslagsspilleren i lang tid og allerede sist sommer var det store spekulasjoner rundt en overgang til storklubben for 21-åringen.

- Sendte SMS til Rashford

Klubben skal ha gjort flere forsøk på å sikre seg Sancho, men klarte aldri å bli enig med den tyske klubben om en overgangssum for spilleren den gang.

Sancho selv skal ha vært svært innstilt på å bli United-spillere og ifølge The Athletic skal han ha blitt ganske utålmodig mens forhandlingene foregikk.

Dortmund krevde rundt 108 millioner pund for Sancho sist sommer, noe United ikke skal ha vært villig til å betale på daværende tidspunkt.

LES OGSÅ: Spekulasjonene raste. Nå kommer en uventet beskjed om Klopp fra en tidligere Liverpool-profil

The Athletic skriver at Sancho derfor valgte å sende en SMS til Marcus Rashford. Hurtigtoget skal, med litt glimt i øyet, ha skrevet følgende til United-stjernen:

- Kan du be Ed om å betale pengene, vær så snill.

Sancho sikter til direktør Ed Woodward som var sentral i forhandlingene med den tyske klubben sist sommer. Woodward skal ha vært uvillig til å møte Dortmunds krav.

Tekstmeldingen hjalp imidlertid lite og Woodward valgte å legge handelen på is med et håp om at prisen på 21-åringen ville bli lavere ett år fram i tid.

Det viser seg å være et smart grep av den avtroppende United-direktøren, siden Premier League-klubben fikk Sancho til en langt lavere pris i sommer.

«Agent Rashford»

Nevnte Rashford skal for øvrig ha fått kallenavnet «Agent Rashford» som en følge av at han er en svært populær mann i den engelske landslagsleiren og ofte svarer på spørsmål om Manchester United til spillere som er koblet med klubben.

LES OGSÅ: Solskjær hylles etter nyheten: - Han får betalt for den jobben han har gjort

The Athletic hevder at Rashford også skal ha bekreftet Sancho-overgangen noen dager før avtalen ble offentliggjort til en supporter som spurte ham om det.

Nettstedet skriver at en supporter skal ha sendt melding på Twitter til Rashford om Sancho kom til å signere for klubben og profilen skal ha svart «ja» tilbake.

Det sies at Rashford og Sancho er nære venner og tilbringer denne sommeren sammen som del av det engelske landslaget som imponerer i EM-sluttspillet.

Så fort EM er over, er det ventet at Sancho gjennomfører den obligatoriske legesjekken med klubben og signerer en avtale fram til sommeren 2026.

I Dortmund-leieren skal man imidlertid, ifølge Daily Mail, være frustrert over å miste en av sine beste spillere. Tyskerne sies å ha ønsket mer penger for Sancho.

Dortmund bekreftet først

Det var likevel Borussia Dortmund som først bekreftet enighet om overgangen da de skulle presentere sin nye manager, Marco Rose. Daglig leder Hans-Joachim Watzke kunne avsløre at overgangen var i boks, men sa også at klubben ikke var fornøyd med den økonomiske kompensasjonen de fikk i forbindelse med avtalen.

LES OGSÅ: Nuno Espirito Santo er ansatt som ny Tottenham-manager

- Det er enighet, men det er ikke sluttført. Det er fortsatt en legesjekk som må i orden. Dette er gjort etter ønske fra Jadon, sa Watzke på pressekonferansen.

- Vi skulle gjerne beholdt ham. Men han har oppført seg fantastisk og det betyr faktisk noe at en spiller kommuniserer på en ryddig måte, framfor å tvinge fram en overgang. Det er trist at han drar, men vi skal finne en løsning, sa Dortmund-toppen.

TV 2-profil: - Helt perfekt

Da Nettavisen snakket med TV 2-kommentator Kasper Wikestad om overgangen tidligere denne uken, var han sikker på at United har en klar plan for Sancho.

- Det er ikke noe å lure på engang, dette er en spiller de har ønsket seg lenge. De har jobbet hardt for denne overgangen og endelig ser den ut til å gå i orden, sa han.

- Det er helt perfekt. Nå får de ham på plass før sesongoppkjøringen.

LES OGSÅ: - Forsøker å få til sensasjonell avtale med Manchester Uniteds Greenwood

TV 2-kollega Øyvind Alsaker var enig med Wikestad.

- Han har en kolossal offensiv dimensjon, selvfølgelig og er en ny trussel på topp der. Han er en spiller som kan bekle alle de offensive plassene, men er nok hovedsakelig tiltenkt en rolle på sidene. Jeg ser for meg Sancho, Marcus Rashford, Bruno Fernandes, Edinson Cavani og Anthony Martial i angrepsrekka der. Og kanskje en ny spiller helt der fremme, hvis det trengs. Det er spennende. Det er ungt og det gir signaler om at Solskjær har en standing, han får de spillerne han ønsker seg, sa han.