Lørdag kveld ledet den tidligere Manchester United- og England-stjernen Paul Ince (55) an når han besøkte Old Trafford i FA-cupens 4. runde med sitt nåværende lag, Reading.

Som manager for Championship-klubben har Ince tapt nesten halvparten av ligakampene denne sesongen. Laget står uten seier på sine fire siste på det nest høyeste nivået

Før cupmøtet med United, en klubb han spilte for i seks sesonger, er 55-åringen likevel krystallklar på én ting: Han ville gladelig gitt bort tre nye poeng i neste ligaoppgjør mot Watford, hvis han fikk en FA-cupseier på Old Trafford i retur for tapet.

Les også: Lørdagens Premier League-rykter

– Det blir ikke noen sightseeingtur dit. Vi drar dit for å prøve å vinne – og hvem sier at vi ikke kan klare det? spør han i intervju med The Telegraph.

Ince var en dominerende skikkelse på Englands midtbane på nesten hele 1990-tallet. Likevel ble han solgt fra Manchester United til Inter allerede sommeren 1995. Det ble sett som et høyst kontroversielt spillersalg den gangen. De røde djevlene var bare så vidt kommet i gang med sin mest suksessrike periode under managerlegenden over dem alle i klubben, Alex Ferguson.

Motstridende påstander

Overfor The Telegraph forteller Paul Ince sin egen historie om dagene da han plutselig forsvant fra Manchester United. I sin første selvbiografi forsvarte nemlig Ferguson klubbens beslutning om å selge den da 27 år gamle stjernespilleren.

Skotten forklarte den gangen at Ince allerede hadde vært i kontakt med Inter, og bidro til å få gjennomført overgangen. Uniteds daværende midtbanemotor har en annen versjon av hva som faktisk skjedde.

Les også: Italiensk klubb med bud på Rosenborg-profil

Den inneholder en beskrivelse av en dag Ince trodde skulle bli en rolig dag på golfbanen, men som endret seg brått da han svarte på en oppringning fra en tilsynelatende stresset Ferguson.

– Jeg spilte golf på Mottram Hall med Ryan Giggs. Vi var ved det 16. hullet da telefonen min ringte. Det var Sir Alex, som sa: «Jeg er nødt til å møte deg», og jeg svarte «OK, sjef». Jeg tenkte på hva jeg kunne ha gjort. Det føltes som et barn som skal på kontoret til rektoren, og jeg tenkte «nei, jeg dro ikke ut på byen i går».

Ince forteller videre at han foreslo å møte Ferguson neste dag. Da fikk spillerprofilen klar beskjed av sjefen om at han allerede ventet på ham ved golfbanen.

Den nåværende Reading-manageren ledet golfduellen mot lagkompis Giggs med ett slag, men ble pent nødt til å gå derfra for å snakke med Ferguson. Managerlegenden satt da i bilen sin på parkeringsplassen ved golfbanen, og Ince spurte ham deretter om noe var galt.

– Hør her, vi har fått et tilbud fra Inter på 7,5 millioner pund, og vi kommer til å godta det, sa Alex Ferguson, ifølge Ince.

Sistnevnte bedyrer at dette var det første han noen gang hørte om handelen de to klubbene skulle gjennomføre.

Pengebehov

– Han sa: «Vi har Nicky Butt som er på vei til å slå igjennom, og vi forsøker å bygge opp Carrington, så vi trenger de pengene», gjenforteller Ince.

55-åringen sier han umiddelbart ble sjokkert over beskjeden. Han hadde egentlig sett for seg en ny fireårskontrakt på Old Trafford etter å ha spilt seks år der. Ince hadde en drøm om å spille for Manchester United i ti år, lenge nok til å få en testimonialkamp.

Sommeren 1995 var sønnen Tom Ince, som nå spiller i Reading under farens ledelse, bare tre år gammel. Foreldrene hadde begynt å vurdere barnehager for lille Thomas, da Ferguson og United øyensynlig plutselig bestemte seg for å selge en av sine beste spillere.

– Så fikk jeg den i fleisen. Det var et sjokk, mer enn noe annet. Jeg sa det til «Giggsy» og han holdt på å gå i bakken. Så de neste ukene der var tøffe, sier Paul Ince.

Les også: Svenske advarer Stavås Skistad etter bragden

Nærmere 28 år seinere bedyrer han at han ikke bærer nag til Ferguson for det som skjedde den sommeren. Han påpeker også at «Fergie» i ettertid har erkjent at det var en feil å selge ham.

– Det går fint. Sir Alex og jeg har et flott forhold. Året etterpå vant de Premier League. Det var ikke bare meg. Mark Hughes og Andrej Kantsjelskis forsvant også. Det betyr ikke at valget om å kvitte seg meg var riktig, men det viser hvor stor han er.

Ince tilføyer at han er glad han gjennomførte overgangen til Serie A, blant annet fordi han fikk et bredere perspektiv på livet og lærte seg et nytt språk. Englands tidligere visekaptein mener også han ble en bedre og annerledes spiller med bedre teknikk i Serie A, en liga han mener var verdens beste på den tida.

– De hadde Baggio, Baresi, Maldini, Desailly. Jeg ville selvfølgelig ha blitt værende i United resten av karrieren min. Bare se på Giggs og Gary Neville – som fort kunne spilt sammen med meg i 12 til 14 år i Manchester United. Men jeg fikk en fantastisk karriere, mener mannen skal prøve å sende gamleklubben ut av FA-cupen lørdag kveld.