Gå til sidens hovedinnhold

Hevder Solbakken lyver om Sarr-kobling

Fotballagent Jim Solbakken hevder han ikke lenger representerer voldteksanklagede Babacar Sarr. Fredag legger fotballmagasinet Josimar frem dokumentasjon som tyder på noe annet.

Forrige uke skulle ankesaken mot den tidligere Molde-spilleren Babacar Sarr startet, men den voldtektsanklagede senegaleseren møtte ikke opp i retten.

Sarr, som nå er etterlyst internasjonalt, ble i stedet presentert som ny spiller i den saudiarabiske klubben Damac FC.

Publiserte meldingslogg

Dagen etter at ankesaken skulle ha startet uttalte fotballagent Jim Solbakken i Romsdals Budstikke at han ikke lenger er Babacar Sarrs agent.

- Jeg har ikke representert spilleren siden han var i Molde, verken da han reiste til Russland eller hvis han nå eventuelt har signert i Saudi-Arabia, sa Solbakken til avisen.

Fredag legger imidlertid fotballmagasinet Josimar frem dokumentasjon som tilsynelatende viser at Solbakken i høyeste grad var involvert senest da Sarr gjennomførte overgangen fra Russland til Saudi-Arabia forrige uke.

Josimars artikkel inneholder skjermdumper fra det som skal være samtaler mellom Solbakken og Kalidou Ousmane, en senegalesisk agent bosatt i Tyskland.

Ousmane hevder selv at han jobber som mellommann mellom Europa og Midtøsten, og det var han som først ble kontaktet av Damac FC.

Den senegalesiske agenten tok kontakt med Sarr, som videre skal ha henvist ham til Solbakken.

«Bra. Be klubben om å kontakte meg direkte på epost», skriver det som skal være Solbakken på meldingen fra Ousmane og legger ved sin epost-adresse.

Har ikke utleveringsavtale

Josimar hevder også å sitte på meldinger sendt mellom Sarr og Solbakken, der det kommer fram at Solbakken anbefaler Sarr å takke ja til tilbud fra tyrkiske klubber, i stedet for å gå til klubben i Saudi-Arabia.

I likhet med Russland og Saudi-Arabia, har ikke Tyrkia utleveringsavtale med Norge.

Ifølge Josimar skriver Sarr til Solbakken at han har lest i avisen at agenten har uttalt at han ikke lenger representerer han. Sarr mener det får han til å se dum ut.

«Nei. Det er for å beskytte deg», skriver Solbakken tilbake, ifølge Josimar.

Ett av problemene påtalemyndigheten har støtt på i saken mot Sarr, er at han ikke er lovlig stevnet. Det betyr at selv om han skulle kjenne til den kommende rettssaken, må han signere et dokument, selve stevningen, for at han skal være å anse som «lovlig stevnet».

Bistandsadvokat for fornærmede i saken, John Christian Elden, har ikke besvart Nettavisens henvendelser fredag kveld. Det har heller ikke agent Jim Solbakken.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken