Gå til sidens hovedinnhold

Hevder Solskjær er klar for å bruke Pogba i annen rolle

Franskmannen kan få en mer fremskutt midtbanerolle fremover.

For etter Bruno Fernandes' inntreden i Manchester United, skal Ole Gunnar Solskjær nå være klar for å flytte Paul Pogba fram i tierrollen i United-laget, mens portugiseren skal operere i en midtbanetreer.

Det skriver Daily Mail.

Pogba er tilbake i full trening etter å ha slitt med en ankelskade, og Solskjær håper nå at midtbanestjernen kan finne tonen med nyankomne Fernandes når sesongen går i gang igjen om en ukes tid.

Mye av Uniteds håp om en Champions League-plass avhenger av nettopp Pogba og Fernandes, og Solskjær skal ha jobbet med et system hvor han får plass til begge de to fra start.

Nordmannen skal ha landet på å bruke Pogba i en offensiv midtbanerolle. Det er en rolle 27-åringen skal ha blitt drillet i da United spilte en intern treningskamp tirsdag.

Les også: Eliteserie-profilen når han får høre sin egen statistikk: –⁠ Det er ganske sykt

Pogba og Fernandes sammen

Det vil imidlertid ikke være første gang Pogba blir brukt i en rolle like bak spissen. Franskmannen har bekledd tierrollen ved flere anledninger på Old Trafford tidligere, og mange har ment han vokser under å ha en friere rolle mer offensivt på banen.

United-fansen venter nå spent på om Pogba og Fernandes kan fungere sammen, etter at sistnevnte har tatt klubben med storm etter overgangen fra Sporting Lisboa.

Portugiseren har scoret tre mål og levert fire målgivende pasninger på ni kamper etter overgangen, og Solskjær uttalte nylig at han gleder seg til å se samarbeidet mellom sine to midtbanestjerner.

- Vi har en spennende tropp. Bruno har kommet inn og utgjort en forskjell for alle, og det var en boost for klubben. Gode spillere kan alltid spille sammen, så det kan Paul og Bruno så absolutt gjøre. Vi vil legge til rette for et godt samarbeid mellom dem, og vi har snakket om det.

Pogba virket tidligere bestemt på å forlate klubben etter å ha uttrykt et ønske om en ny utfordring, og både Real Madrid og Juventus har blitt koblet til hans tjenester.

Han har imidlertid blitt værende på Old Trafford, og Solskjærs første mulighet til å sette ham inn på samme lag som Fernandes kommer neste fredag når United møter Tottenham.

Slitt med ankelen

En hissig og seiglivet ankelskade har gjort at den franske midtbanespilleren kun står med åtte opptredener under Ole Gunnar Solskjærs ledelse i årets Premier League-sesong.

Tidligere Liverpool-kaptein og manager Graeme Souness vært en av dem som har ristet mest i 27 år gamle Pogba siden han ankom fra Juventus i 2016.

Akkurat den kritikken har Pogba tatt med stor ro.

– Jeg visste ikke engang hvem han var, faktisk. Jeg fikk høre at han var en god spiller i sin tid. Jeg visste hvordan han så ut, men ikke hva han het, sa Pogba i et offisielt podkastintervju utført av sin egen klubb.

Franskmannen fortalte at han har et svært så avslappet forhold til det som blir sagt om ham og andre i forbindelse med kamper.

– Jeg ser mye fotball, men gidder ikke å høre på oppsummeringene i etterkant om hvorfor det ble gjort ditt og datt. For meg er det fotballen som er det viktigste, sa franskmannen.

Kommentarer til denne saken