Mange fikk øynene opp for den 21 år gamle midtbanespilleren etter Frankrikes Nations League-seier for to uker siden. Tchouaméni spilte i tospann med Paul Pogba på midtbanen i finalen, som Frankrike vant 2-1 over Spania.

Der fikk Monaco-spilleren virkelig vist frem kvalitetene sine, og den siste tiden har 21-åringen blitt koblet til flere store klubber, blant annet Solskjærs Manchester United.

Ifølge ESPN er Tchouaméni på radaren til Manchester United, men flere storklubber skal også være ute etter han. Både Real Madrid, PSG, Liverpool og Manchester City skal ha fulgt han tett den siste tiden, i likhet med United.

Les også: Varsler store Ligue 1-endringer: Reduserer antall lag i ligaen

- Enorm fysikk

For de fleste er likevel Tchouaméni et relativt ubeskrevet blad. Fotballekspert Tor-Kristian Karlsen har tidligere jobbet som sportsdirektør i Monaco, og forteller hvorfor 21-åringen skal stå på blokka hos de aller største klubbene.

- Det som gjør at han fanger oppmerksomhet er hans enorme fysikk og løpskraft. Han spiller med en sånn tilstedeværelse og til å være 21 år har han en veldig autoritet på banen. Det er også de egenskapene der som gjør han aktuell for klubber som Real Madrid, Manchester United, Juventus og Paris Saint-Germain. Alle de store klubbene er vel mer eller mindre på jakt etter han, etter det jeg forstår, sier han til Nettavisen.

Les også: Messi snakker ut i stort intervju: - Føler meg litt fortapt

Tchouaméni ble kjøpt av Monaco fra Bordeaux i januar 2020, og har på relativt kort tid utviklet seg raskt som spiller. Karlsen forteller at 21-åringen kom til klubben som en klassisk duellsterk defensiv midtbanespiller, men at han nå har utviklet seg til å bli en mye mer komplett midtbanespiller.

- Nå synes jeg han har blitt en veldig mye bedre ballspiller. Han slår ikke bare pasninger til en mer kreativ medspiller, men han tør selv å gjøre mer med ballen i beina. Så han har gjort store fremskritt, forteller Karlsen.

Ekspert på fransk fotball, Paul Thomas Clay, har også latt seg imponere over Tchouaméni, og sammenligner han med mannen han spilte sammen med på Frankrikes midtbane i Nations League-finalen.

- Han er en fantastisk midtbanespiller som har veldig mye. Det er mange som sammenligner han med Pogba. Det er ikke helt feil det. Jeg mener han kanskje er knappet sterkere defensivt, men kanskje ikke så farlig offensivt. Det er noe små forskjeller, men de er ganske like på mange måter, sier han til Nettavisen.

Les også: Ekspert reagerer på én Mbappé-uttalelse om Messi: - Er ikke sikker på om han egentlig mener det

- Ikke urealistisk

Ifølge ESPN skal Monaco ha satt en prislapp på rundt 60 millioner euro for Tchouaméni. En stiv pris vil kanskje mange tenke, men både Karlsen og Clay synes det ikke er utenkelig med en pris i det sjiktet for stortalentet.

- Jeg vil si 60 millioner euro er en ok pris, selv når man tar covid og slike ting i betraktning. Jeg synes ikke det lyder urealistisk i det hele tatt, mener Karlsen.

Les også: Søderlund sjokkert over det han opplevde i Frankrike: - Visste ikke det

Clay er enig med Karlsen, men tror imidlertid at en klubb som Manchester United må betale enda mer for han.

- I dagens marked synes jeg ikke det er helt utenkelig. Det er en hvis hype rundt han. Han er en spillertype som jeg tror mange lag trenger, for eksempel Manchester United. Hvis de skal kjøpe han må de nok bruke 60-70 millioner euro, siden det blir et ekstra påslag i prisen fordi de er de de er og spiller i den ligaen, sier han.

- Bedre enn United-spillerne

Tchouaméni har en kontrakt med Moanco som strekker seg til 2024, men ekspertene Nettavisen har snakket med tror franskmannen kommer til å bytte klubb allerede til sommeren.

Karlsen mener det er to klubber som skiller seg ut som ekstra aktuelle for 21-åringen; Manchester United og Paris Saint-Germain.

Den erfarne fotballmannen, som har i jobbet i flere store klubber som speider og sportsdirektør, mener Tchouaméni er et bedre alternativ på Manchester United-midtbanen enn flere av spillerne som spiller der i dag.

- Han har absolutt mer kvalitet selv i det offensive spillet enn McTominay, Fred og Matic. Samtidig som han også er bedre defensivt og en mer effektiv duellspiller enn de nevnte. Jeg vil si det er en veldig god match. Så kan man også slenge på PSG, som har en fryktelig god midtbane, men de har kanskje behov for en sånn type. Så det er vel Manchester United og PSG som muligens er de mest aktuelle, sier han.

Clay tror det kommer litt an på om Monaco sikrer seg Champions League-spill neste sesong, men er klar på at han må spille for en klubb som er med i den gjeve turneringen.

- Det kommer selvfølgelig litt an på hvordan utviklingen denne sesongen går og hvor Monaco ender opp. Han må jo spille Champions League, han har det nivået inne. Så lenge Monaco får Champions League-plass er det en mulighet for at han blir, men hvis ikke så drar han, sier han.

Aurélien Tchouaméni og Monaco møter Montpellier i Ligue 1 søndag klokken 17.00. Kampen ser du direkte hos Nettavisen og Direktesport.