RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hevder Solskjær vil hente supertalent

Foto: 2013 Getty Images
Sist oppdatert:
Ravel Morrison (20) kan bli nordmannens neste signering.

Det skriver den seriøse engelske avisen The Guardian tirsdag.

Ifølge avisen får Cardiff konkurranse fra Fulham om 20-åringens signatur, og Morrison skal være interessert i spille for begge klubber, som for øvrig ledes av de to tidligere Manchester United-trenerne Ole Gunnar Solskjær og René Meulensteen.

Unggutten gikk som kjent gradene i Uniteds ungdomsakademi før han ble solgt til West Ham i fjor.

Klausul
Morrison har 18 måneder igjen av sin nåværende kontrakt med West Ham, men en klausul i kontrakten kan gjøre at klubben blir nødt til å selge supertalentet.

Hvis West Ham får et bud på minst 100 millioner kroner, sier kontrakten nemlig at de må selge ham eller øke lønnen hans fra 150.000 kroner i uka til 600.000 kroner i uka, skal vi tro The Guardian.

De skriver samtidig at West Ham kan la seg friste hvis det dukker opp et bud på rundt halvparten, altså 50 millioner kroner.

Morrison krever nemlig en solid lønnsøkning for å i det hele tatt vurdere å forlenge West Ham-kontrakten, og det kan føre til at de selger ham allerede dette vinduet.

Hvis en overgang til Cardiff går i orden, blir det den tredje spilleren med United-bakgrunn Solskjær henter til klubben. Fra før er som kjent Mats Møller Dæhli og Magnus Wolff Eikrem hentet til den walisiske klubben.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Morrison har gått den lange veien mot suksess i Premier League.

Unggutten ble raskt dømt til å være blant Englands aller største talenter da han skrev under på en proffkontrakt med Manchester United i 2010, men tiden på Old Trafford gikk ikke som noen hadde tenkt seg.

- Må starte et nytt liv
Mangel på spilletid og flere uheldige episoder utenfor fotballbanen gjorde at han to år senere skrev under for West Ham.

- Han er en utrolig fotballspiller, helt utrolig, men han trenger å starte et nytt liv, var beskjeden Alex Ferguson ga West Ham-manager Sam Allardyce, ifølge The Telegraph.

Ingen har nemlig tvilt på Morrisons evne til å gjøre gode valg med en fotball i beina, men utenfor banen har det vært verre.

Flere har kritisert ham for å ikke ha holdningen som kreves for å lykkes på det absolutte toppnivået.

Satte skapet på plass
På lån i Birmingham fra West Ham, slet den da 19 år gamle Morrison med å spille seg inn på Lee Clarks Championship-lag. Han ble sendt til Birmingham for å vokse som både person og fotballspiller, men Morrison gjorde ingen av delene.

Da bestemte Clark seg for å sette skapet på plass, en gang for alle. I en samtale han senere har beskrevet som et «veiskille», fortalte Clark unggutten hva som kreves for å bli fotballspiller.

Den samtalen forandret alt for Ravel Morrison, som allerede neste dag la ned en betydelig innsats på trening. Han hadde innsett alvoret.

Noen uker senere ble det belønnet med startplass mot Leicester, og for første gang i karrieren spilte han 90 minutter seniorfotball.

Den sesongen endte han opp med å spille 26 kamper for Birmingham, og siden har pilen pekt rett oppover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere