*Nettavisen* Sport.

Hevder storklubb snuste på Jadon Sancho: - Fortalte at de kunne glemme det

INGEN OVERGANG: Jadon Sancho ble værende i Borussia Dortmund.

INGEN OVERGANG: Jadon Sancho ble værende i Borussia Dortmund. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Borussia Dortmund-direktøren åpner opp om jakten på det engelske stortalentet.

En av spillerne det var ryktet mest rundt i sommer var Borussia Dortmund-talentet Jadon Sancho. Engelskmannen, som ble hentet fra akademiet til Manchester City, ble spesielt koblet med en retur til Premier League.

I mars ble det hevdet at United stod klare til å sprenge sin egen overgangsrekord for å sikre seg 19-åringen, som var en av Dortmunds absolutt beste spillere den foregående sesongen.

Gang etter gang hevdet Borussia Dortmund at de ikke kom til å vurdere å selge sin gullkalv i løpet av sommerens overgangsvindu. Dermed ble Sancho værende på Signal Iduna Park.

Les mer: Onsdagens Premier League-rykter

Nå forteller BVB-direktør Hans-Joachim Watzke at de måtte kjempe for å beholde angriperen i sommerens overgangsvindu.

- En sjef for en av superklubbene spurte meg i våres om det var en sjanse for å signere Sancho, men jeg fortalte ham det kunne han glemme, og han tok ikke kontakt igjen. Han forstod jeg mente det jeg sa, forteller Watzke ifølge Manchester Evening News, som igjen siterer lokalavisen Ruhr Nachrichten.

Borussia Dortmund hylles som en av de store overgangsvinnerne denne sommeren. Til tross for å ha mistet Christian Pulisic til Chelsea har de hentet inn profiler som Julian Brandt, Thorgan Hazard og Mats Hummels.

Men den største seieren er kanskje uansett at de har klart å få beholde Sancho også i 2019/2020-sesongen.

- Det er ikke mange 19-åringer med et slikt potensial. Han er heller ikke en spiller fra regionen her, eller en som har en tilknytning til den, sier Watzke.

- Når du har en spiller som Sancho så må du anse situasjonen hvert eneste år. Alt annet ville ha vært uærlig. Dersom en spiller fra utlandet anser at det ikke er den riktige klubben for ham på dette tidspunktet, så gir det ingen mening.

2000-modellen har allerede sikret seg det første trofeet med Dortmund denne sesongen. De gule og sorte beseiret regjerende seriemester Bayern München i den tyske supercupen. Sancho scoret det ene målet i 2-0-seieren, og ble kåret til kampens beste spiller.

Unggutten spilte 43 kamper totalt for Dortmund forrige sesong, og vartet opp med hele 13 scoringer og 19 målgivende for klubben.

Han har også rukket å registrere seks kamper for det engelske landslaget, etter at han fikk sin debut i oktober 2018.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.