Ifølge den italienske storavisen La Gazzetta dello Sport har etterforskere funnet et hemmelig dokument signert av Juventus og Cristiano Ronaldo hvor klubben lovet portugiseren 20 millioner euro under koronapandemien.

Dette til tross for at klubben uttalte at Juventus-spillerne måtte ta et betydelig lønnskutt da verden gikk inn i lockdown i 2020.

Det innebar blant annet at spillerne gikk med på å si fra seg fire måneder med lønn fra mars 2020, noe det italienske finanspolitiet nå angivelig prøver å bevise ikke var tilfelle.

For ifølge Gazzetta dello Sport er Juventus under etterforskning for å ha forfalsket dokumenter, blant annet balansen i klubbens regnskap for 2019, 2020 og 2021.

Les også: Ekspertene delte i synet på Viaplays Premier League-investering etter varsler om kutt

Ronaldo-dokument

I tillegg skal 16 av klubbens direktører og sjefer – inkludert president Andrea Agnelli, visepresident Pavel Nedved og nåværende Tottenham-direktør Fabio Paratici – være under etterforskning for deres potensielle involvering.

Det italienske finanspolitiet, Guardia Di Finanza, skal nå være i gang med å grave etter private dokumenter og avtaler mellom klubben og spillerne som var i Juventus mellom 2019 og 2021.

Gazzetta dello Sport hevder at finanspolitiet allerede har funnet et hemmelig dokument signert av Ronaldo og Juventus, som skal ha dukket opp etter avlyttinger av noen av Juventus sine direktører fra desember i fjor.

I avlyttingene skal det ha blitt referert til et «kjent dokument som teoretisk sett ikke skulle ha eksistert».

Det blir påstått at Juventus lovet å betale Ronaldo 19,9 millioner euro selv om han forlot klubben. Aktoren i saken mener at betalingen som de to partene ble enige om ikke ble registrert i Juventus sitt regnskap.

Avisen La Stampa rapporterte mandag at Ronaldo ble bedt av aktor i saken om å avklare hans posisjon i saken, men portugiseren skal ha nektet å si noe.

Sjekk ut Nettavisens podkast om norsk fotball:

Les også: Bellingham røper Haaland-prat: – Jeg er heller ikke fornøyd

Bråk i United

Ronaldo forlot Juventus til fordel for Manchester United på sensommeren 2021 etter tre sesonger hos «Den gamle dame».

37-åringen er for tiden i hardt vær etter en hendelse i forrige uke hvor han gikk inn i spillertunnelen før Manchester Uniteds kamp var ferdigspilt.

Les også: Åpner opp om United-assistentens dramatiske opplevelse: – Hjertet stoppet

Ronaldo ble hardt kritisert for dette og manager Erik ten Hag straffet han med å utelate han fra Uniteds tropp til helgens kamp mot Chelsea, i tillegg til at han ikke fikk trene med førstelaget.

Portugiseren er nå tilbake i varmen og skal være aktuell for Manchester Uniteds Europa League-kamp mot Sheriff Tiraspol torsdag kveld.