Søndag ble det offentliggjort at Antonio Conte er ferdig som manager for Tottenham. I ettertid har ryktene florert rundt tingenes tilstand i klubben.

Den argentinske TV-kanalen TyC Sports, anført av journalisten Gaston Edul, hevdet at forholdet mellom Conte og spillerne var veldig dårlig, og at enkelte spillere skal ha gitt klubben et ultimatum.

Edsul fortalte videre at den argentinske midtstopperen Cristian Romero vurderte å forlate klubben dersom Conte ble værende, og påsto at det samme gjaldt den brasilianske spissen Richarlison.

Torsdag kveld publiserte Richarlison et innlegg på Twitter der han rettet kraftig kritikk mot påstandene som kom fram på TyC Sports.

– Journalisten som er ansvarlig for denne forferdelige løgnen kunne i det minste snakket med min PR-ansvarlig eller hørt på meg. Dårlig profesjonell og dårlig karakter! Og skam deg, Tyc Sports, skriver brasilianeren.

Les også: Mer dårlig nytt for Tottenham: Sportsdirektøren må trolig slutte

– Det kan han bekrefte

Richarlison ble hentet av Conte til Tottenham i sommer. Til tider har det vært spekulert i om de to har hatt et dårlig forhold. Richarlison har vært klar på at han ikke har vært fornøyd med spilletiden siden overgangen.

– Når vi hadde et problem (selv om det var offentlig) løste vi det basert på samtale og profesjonalitet – og dette kan han bekrefte, skriver Richarlison og fortsetter:

– Jeg var ikke en mytterileder mot ham, det var tvert imot. Jeg beklager at jeg ikke leverte så mye som han forventet av meg, og jeg gjorde ikke nok for at han skulle bli. Da han dro, sendte jeg ham en melding hvor jeg takket ham for alt og ønsket ham det beste, det er det han fortjener!

Også stjernespilleren Son Heung-min har hatt en svak sesong under italienerens ledelse. Ifølge Sky Sports skal sørkoreaneren ha sagt at han er lei seg for at Conte måtte gå.

– Jeg burde ha spilt bedre. Jeg føler meg ansvarlig for at han måtte gå, fordi jeg ikke har hjulpet klubben noe særlig i det hele tatt, har Son uttalt ifølge Sky Sports.

Kritiserte Richarlison

Tidligere i mars gjorde Richarlison et intervju der han ble beskyldt for å komme med kritikk mot sin egen manager. I motsetning til media, tolket imidlertid ikke Conte uttalelsene som direkte kritikk mot ham selv.

– Jeg har sett intervjuet og han kritiserte ikke meg. Han sa at sesongen hans har vært dritt og det stemmer, fordi sesongen hans har ikke vært god. Han har slitt med skader, sa italieneren.

– Han har scoret null mål for oss, bare to mål i Champions League og jeg mener fyren var ærlig da han sa at sesongen hans ikke har vært god. Hans sesong, og vår sesong, er ikke over, og det er tid til å komme på rett spor. Hvis han fortjener å spille, så vil jeg gi ham en mulighet, men om ikke så bruker vi en annen spiller.

Les også: Stusser over Tottenhams valg etter Conte-avgjørelsen: – Merkelig

Til tross for at Conte hevder han oppfattet kritikken forskjellig fra media, likte han ikke måten Richarlison åpnet seg opp for pressen.

– Hvis du spør meg, så tror jeg han skjønner selv at han har gjort en feil slik han framstår i resten av intervjuet. Han snakker om «meg, meg og meg», og ikke om oss. Det betyr at du kun tenker på deg selv og er egoistisk, mente Conte.

– På grunn av det har jeg analysert denne situasjonen og gjentatt til spillerne mine at om vi ønsker å bygge noe stort, hvis vi ønsker å kjempe om noe, om vi vil være konkurransedyktige og vinne trofeer, så må vi snakke om «vi» og «oss», ikke «meg». Snakker du kun om «meg» betyr det at du kun tenker på deg selv og ikke bryr deg om de andre i klubben.

Videre fortalte Conte at Richarlison hadde bedt han om unnskyldning for det som skjedde.

Mandag 3. april spiller Tottenham bortekamp mot Everton. Da er det Christian Stellini som leder laget.