*Nettavisen* Sport.

Hevder Tysse-uttak har ført til krisemøte

TATT UT: Erik Tysse skal delta i Rio-OL. Foto: Jonas EkstrÖmer / Tt (NTB scanpix)

Norges Idrettssforbund vil nekte veteranen å dra til OL.

21.06.16 13:19

Dagbladet skriver tirsdag at Norges Idrettsforbund prøver å hindre kappgjengeren Erik Tysse fra å få delta under OL i Rio i sommer.

Tysse ble tatt ut til lekene søndag.

Idrettsforbundet reagerer imidlertid på at en utøver, som tidligere er tatt for doping, sendes til Brasil. Ifølge Dagbladet har de øverste lederne i idrettsforbundet tirsdag innkalt til det avisen omtaler som krisemøte.

LES OGSÅ: Refser norsk Tysse-hjelp
FRA 2012: Langer ut mot Tysse-uttak

Uttaket av Tysse, som ble tatt for bruk av EPO (et bloddopingpreparat) i 2010 og utestengt i to år, menes å være ødeleggende for norsk idrett og derfor vil forbundet gjøre sitt ytterste for å hindre kappgjengeren fra å få reise til Rio.

Ledelsen i Idrettsforbundet skal ikke ha blitt gjort kjent med at Olympiatoppen hadde planer om å ta ut Tysse til OL. Det at 35-åringen ikke har klart OL-kravet gjør at uttaket kom svært overraskende.

Uttaket av Tysse har også vakt reaksjoner fra det internasjonale forbundet. President Svein Arne Hansen langer ut mot valget om å inkludere Tysse i den noske OL-troppen.

- Som president i EAA har jeg tydelig oppfordret til - sammen med IAAF-president Sebastian Coe - at tidligere dopingtatte utøvere ikke bør representere sine nasjoner i mesterskap, sier han til Dagbladet.

Toppidrettssjef Tore Øvrebø forstår også reaksjonene.

LES OGSÅ: - Liverpool vurderer sjokkbud

- Dette er et typisk dilemma og dilemmaer kan man ikke løse, men man må håndtere dem. Jeg forstår at andre vurderer dette annerledes enn meg. Jeg forholder meg til de reglene som er, og har vært, og som gjorde at CAS-kjennelsen åpnet for at utøvere etter ferdigsonet dom kan delta i OL hvis de er sportslig kvalifisert, sier han om saken til Dagbladet.

Da Tysse deltok under OL i London for fire år siden, gjorde nordmannen seg bemerket da han viste støtte for at tidligere dopingtatte utøvere skal få lov til å konkurrere i OL, siden reglene nå tillater det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag