Hevder UEFA vil utestenge Manchester City fra Champions League. Nå slår klubben knallhardt tilbake

JUKS? Det hevdes at Manchester City skal ha brutt reglene.

JUKS? Det hevdes at Manchester City skal ha brutt reglene.

The New York Times hevder UEFAs etterforskere har konkludert med at Manchester City har brutt Financial Fair Play-reglene. Rapporten får klubben til å reagere kraftig.

14.05.19 15:17

Avisen skriver at det nå ventes at UEFAs komité for finansiell kontroll vil anbefale at den engelske seriemesteren utestenges fra Champions League.

Etterforskningen skal ha pågått i flere måneder og skjer i kjølvannet av Football Leaks-sakene.

Financial Fair Play-reglene til UEFA tredde i kraft i 2013 med mål om å unngå «økonimisk doping» ved at klubbene ikke skal bruke mer penger enn de faktisk tjener.

Manchester City har de siste årene brukt til sammen flere milliarder av kroner på spillerkjøp og ble i 2014 bøtelagt som følge av brudd på FFP-reglene.

Tirsdag slår Manchester-klubben kraftig tilbake mot rapportene i NY Times.

- Rapporten fra NY Times, som mener de har folk som er kjent med saken, er ekstremt bekymringsverdig. Implikasjonene er at Manchester Citys gode tillit til CFCB IF (UEFAs komité) enten er misforstått, eller at komiteens prosess blir skadet av individer som har som intensjon å skade klubbens omdømme og kommersielle interesser. Eller begge deler, skriver klubben i en uttalelse og legger til at påstandene fra storavisen er fullstendig falske.

- Kunstig høye sponsoravtaler

Citys styrtrike eiere fra Abu Dhabi skal i løpet av de siste syv årene ha sprøytet inn 2,7 milliarder euro i klubben, men skal ifølge Football Leaks ha kamuflert dette bak kunstig høye sponsoravtaler.

The Times skrev tidligere i år at UEFA har etterforsket blant annet lekkede eposter som viser at sponsorinntekter på nærmere 60 millioner som skulle ha vært betalt av flyselskapet Etihad i stedet har blitt betalt av klubbens eiere Abu Dhabi United Group.

Det er etterforskningsleder Yves Leterme som vil avgjøre om forslaget om en utestengelse skal bli sendtvidere til en domskomité, men The New York Times hevder at det er ventet at komiteen vil be om en straff på minst et år for den engelske storklubben.

- Alvorlig hvis det medfører riktighet

Leterme uttalte i januar at Manchester City risikerer å bli utestengt dersom beskyldningene mot dem stemmer.

- Hvis det som har blitt skrevet om Manchester City medfører riktighet så kan det være et svært alvorlig problem. Dette kan føre til harde straffer - utestengelse fra UEFA-turneringer, sa Leterme til det belgiske magasinet Sport and Strategy i januar.

Det er foreløpig usikkert når en eventuell utestengelse vil tre i kraft. UEFA har dårlig tid dersom de skal rekke å få på plass en sanksjon før turneringen begynner med kvalifisering i juni, samtidig vil Manchester City også ha rett til å anke avgjørelsen til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Manchester City har hele veien nektet for å ha brutt reglene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.