Det melder ESPN onsdag ettermiddag. Det er de velinformerte journalistene Mark Ogden og Rob Dawson som står bak informasjonen om ansettelsen.

Først med Solskjær-nyhet

Ogden var også den første til å melde at Ole Gunnar Solskjær skulle hentes inn som midlertidig erstatter for José Mourinho da han fikk sparken i desember 2018.

Journalistene hevder at Premier League-klubben nå er i sluttfasen med å formalisere ansettelsen av den nåværende Ajax-treneren og at kun detaljer gjenstår.

Om dette stemmer, er det grunn til å tro at 52-åringen vil bli annonsert som ny manager i Manchester United i løpet av kort tid. Det har tidligere blitt meldt fra flere hold at nederlenderen har vært inne til intervju for jobben.

United ledes nå av tyske Ralf Rangnick, men det er ventet at han vil gå over i en rådgiverrolle i klubben etter at den inneværende sesongen er over.

Ten Hag vil i så fall bli den permanenten erstatteren for Ole Gunnar Solskjør som manager, etter som Rangnicks rolle hele veien har vært midlertidig.

LES OGSÅ: Lanserer teori om at United ble lurt av Ronaldo-bløff

52-åringen har ledet Ajax siden 2018 og tok laget til semifinale i Champions League i 2019, der det ble et knepent tap for Tottenham. Han har også ledet laget til to titler i den nederlandske toppdivisjonen etter at han tok over i Amsterdam-klubben.

Skepsis i engelsk presse

Ten Hag har tidligere jobbet som hovedtrener i Go Ahead Eagles, Bayern Münchens andrelag og Utrecht, før han fikk jobben i Ajax.

I engelsk presse har det blitt uttrykt skepsis mot at treneren mangler den nødvendige erfaringen for å lede en klubb som Manchester United, men da Nettavisen i forrige uke snakket med den nederlandske journalisten Johan Inan, var ikke han spesielt overrasket over at ten Hag var en av de fremste kandidatene til jobben.

- Jeg er ikke overrasket over at han kobles med jobben sånn totalt sett. Ajax har hatt mange problemer over de siste årene, før han ble involvert. Han har vist seg som en problemløser med å få laget tilbake på rett spor, forklarte journalisten.

LES OGSÅ: Ødegaards Arsenal slaktes etter tafatt forestilling: - Skammelig

- Både taktisk og mentalt er han veldig sterk. Han behandler Ajax som en virkelig storklubb ved at han ikke overlater noe til tilfeldighetene. Han har skapt en ypperlig sportslig mentalitet og utviklet en rekke vellykkede taktiker og kombinasjoner.

- En kontrollfreak

Han ga ten Hag mye av æren for at Ajax de siste årene har hevdet seg blant de beste i Europa og ikke bare nøyd seg med ligatitler og cuptitler i hjemlandet.

Han mener at den aktuelle United-sjefen har vært involvert i å bygge opp en struktur i Ajajx, som har gjort at klubben igjen kan konkurrere i Champions League.

- Ja, Ajax har en fantastisk struktur nå, men det har vært komplisert der også tidligere. For å være i stand til å konkurrere med de beste klubbene i verden, måtte Marc Overmars og ten Hag overbevise styret om å kvitte seg med lønnstaket i klubben. Det var avgjørende for å bygge nye suksesslag, sa han til Nettavisen.

LES OGSÅ: Rangnick mener United kan lære av Arsenal:- Klubben trenger å bli gjenoppbygd i sommer

- Det som er viktig å vite, er at ten Hag og Overmars jobbet på femti-femti prosent basis. Det betyr at de kun kjøpte spillere de var enig om at ville passe inn og lykkes i Ajax. Ten Hag er en kontrollfreak. Han vet alt som blir skrevet i media, hvilke nye fasiliteter som trengs, når i sesongen laget hans bør være best, alt om motstandernes taktikk og alt om hvilke type spillere laget trenger for at hele troppen skal bli bedre.

PSGs Mauricio Pochettino, Spania-sjef Luis Enrique og Sevilla-trener Julen Lopetegui er blant de andre som har blitt koblet med United-jobben den siste tiden.