Manchester United tok seg videre i FA-cupen mandag kveld, men det var ikke en overbevisende presentasjon. Aston Villa ga vertene tøff kamp om avansementet.

En tidlig Scott McTominay-scoring ble til slutt forskjellen i målprotokollen.

Underveis i oppgjøret måtte hjemmelaget tåle en del kritikk da Villa presset på for en utligning og spesielt stjernespiller Marcus Rashford skapte reaksjoner.

Publikum reagerte

Ifølge Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst ble dette også lagt merke til blant publikum og spesielt et par situasjoner vekket harme.

Fansen skal ikke ha vært fornøyd med at angrepsspilleren var passiv i feltet og valgte å ikke jakte mulighetene som bød seg i gjestens 16-meterfelt.

LES OGSÅ: United-spillerens bror kommer med beskyldninger mot Steven Gerrard

I andre omgang måtte keeper Emilio Martinez gi retur etter en avslutning fra Mason Greenwood, men Rashford i god posisjon var ikke på hugget.

- Det er andre gang i kveld at publikum går berserk over at Rashford ikke jakter en løs ball i feltet, skrev journalisten på Twitter underveis i FA-cupkampen.

United-spilleren ble tatt av banen etter 85 minutter og erstattet av Anthony Elanga.

- Sarkastisk jubel fra Stretford End når Rashfords navn blir annonsert som en av de som skal ut. Andre kontrer med å synge sangen hans, skrev Luckhurst.

Shearer: - Er et ork

Publikum var imidlertid ikke de eneste som reagerte på Rashfords innsats. Tidligere stjernespiss, nå TV-ekspert i BBC, Alan Shearer, merket seg det samme.

LES OGSÅ: Nådeløs melding etter heldig United-avansement: - Prosjektet er fortapt

- Jeg forstår at han har hatt skader og jeg forstår at han sliter med selvtilliten om dagen, sa Shearer i BBC-studio.

- Det han gjør utenfor banen er helt utrolig, men akkurat nå virker det som om alt på banen er et ork for ham. Det ser ut som det er hardt arbeid for ham og det ser ikke ut til at han liker det, sa den tidligere Newcastle-goalgetteren.

Shearer påpeker imidlertid at ikke alt Rashford viste var med negativt fortegn.

LES OGSÅ: Keane slakter nytt Maguire-intervju: - Hvor mange ganger har han sagt det?

- Jeg vet hvordan han har det. Det er en læringskurve, du lærer hvordan du kommer deg over det. Det var et og annet positivt tegn i løpet av første omgang.

Rangnick: - En bra seier

Selv om det ble seier i mandagens kamp mot Aston Villa, var hjemmelaget tidvis under hardt press. Etter tap for Wolverhampton i Premier League nylig har manager Ralf Rangnick allerede fått kritikerne på nakken og triumfen i FA-cupen ser ikke ut til å stilne stormen med det første.

Tyskeren selv var på sin side måtelig fornøyd med det han fikk se.

LES OGSÅ: United-legende med knallhard dom: - Kast dem ut av klubben

- Jeg synes vi viste en fin reaksjon fra Wolves-kampen. Det er hva alle ventet av oss. Vi visste at det ville bli en vanskelig kamp, men i første omgang synes jeg vi spilte bra. Det kunne vært 3-2 eller 4-3 til oss ved pause, sa han til BBC.

- I andre omgang lå vi og kontret og burde fått mer ut av de situasjonene. Vi tok tidvis feil valg, men da jeg endret til en «diamant» fikk vi kontroll. De siste 20 minuttene hadde vi mer kontroll Vi kjempet bra som et lag da det var viktig. Til syvende og sist er dette en bra seier, fortsatte manageren.