Lewis Hamilton hadde ett skuffende år i fjorårets sesong. Briten maktet ikke å ta opp kampen med nederlandske Max Verstappen, som vant verdensmesterskapet i Formel 1 overlegent.

Allikevel hevdes det nå at briten får en lønnsøkning. Ifølge den franske avisen Sportune har tyske Mercedes, laget Hamilton kjører for tilbudt stjernen en lønnsøkning fra drøyt 48 millioner kroner til 75 millioner kroner foran neste sesong. Avtalen innebærer en ti år lang rolle som ambassadør for bilprodusenten.

Mannen som skal betale for det er INEOS-eier Jim Ratcliffe, som også er deleier i Mercedes. Ratcliffe kobles sterkt til et oppkjøp av den engelske fotballklubben Manchester United.

Les også: Ødegaard ble tema i United-legendens podkast: – Han er gal

Nære venner

Ratcliffe og Hamilton har gjennom ett langvarig samarbeid i Mercedes utviklet et tett forhold med hverandre.

Hamilton forteller til Manchester Evening News at han kunne tenke seg å ha eierskap i en idrettsklubb i fremtiden, gjerne sammen med Ratcliffe.

Superstjernen har tjent enormt med penger som Formel 1-fører opp gjennom årene og skal ifølge Celebritynetworth være god for flere milliarder kroner.

Les også: Hodebry for Stabæk: Mangler 10 millioner etter Bohinen-salg

- Et sterkt ønske

Avisen Daily Mail spekulerer i om Hamilton kan bli deleier i Manchester United.

– I fremtiden ønsker jeg å gjøre noe sammen med Ratcliffe og bygge noe, skal superstjernen ha sagt til Manchester Evening News da han ble spurt om han kunne tenke seg å være deleier i klubben.

– Jeg har et sterkt ønske om å bli involvert i lag. Jeg mener det er en stor mangel på mørkhudete eiere i sport, sa Hamilton videre.

Formel 1-føreren har allerede prøvd seg på å bli eier av en fotballklubb da han, som del av et samarbeidsprosjekt med blant annet tennislegenden Serena Williams bydde på Chelsea. Den avtalen gikk ikke i boks.

Les også: Roser norsk supertalent: – Han skal spille i de største klubbene i verden