Hevder United vil ansette sportsdirektør før klubben tar et Solskjær-valg

MÅ HAN VENTE? Ifølge The Independent ønsker Manchester United å ansette en sportsdirektør, før de tar et valg om Ole Gunnar Solskjæør framtid.

MÅ HAN VENTE? Ifølge The Independent ønsker Manchester United å ansette en sportsdirektør, før de tar et valg om Ole Gunnar Solskjæør framtid. Foto: Peter Powell (Reuters / NTB scanpix)

Paul Mitchell seiler opp som favoritt til jobben.

22.01.19 10:49

Ole Gunnar Solskjær har hatt en fantastisk start på karrieren som Manchester United-manager og står med sju strake seirer så langt.

Nå spekuleres det i om nordmannen vil få jobben som manager i storklubben på permanent basis. Solskjær ble i utgangspunktet hentet inn som en midlertidig løsning da José Mourinho fikk sparken i desember i fjor, men 45-åringens positive inntreden i United har fått mange til å ta til orde for at den norske profilen bør få managerjobben fast.

- Vil ansette sportsdirektør

Ifølge The Independent skal Solskjær ha sir Alex Fergusons støtte, men klubbledelsen skal imidlertid ikke ha tatt noe valg angående framtiden.

Independent skriver at Tottenham-manager Mauricio Pochettino fortsatt er ansett som den beste kandidaten til jobben av Uniteds ledelse.

Avisen hevder videre at Premier League-klubben skal ha et ønske om å ansette en sportsdirektør, før de tar et valg rundt ansettelse av manager.

The Independent hevder at Paul Mitchell er favoritt til å lande jobben som sportsdirektør i United. Mitchell har tidligere jobbet med spillerlogistikk i både Southampton og Tottenham og jobber nå i en lignende rolle for den tyske klubben RB Leipzig i Bundesligaen.

FAVORITT: Paul Mitchell skal være Manchester Uniteds førstevalg i jakten på en sportsdirektør. Foto: (NTB scanpix)

Mitchell skal ha en svært høy stjerne hos United-ledelsen, men det påpekes også at det vil bli svært vanskelig å prise ham bort fra Leipzig.

Mitchell har tidligere jobbet med nettopp Pochettino i både Southampton og Tottenham.

Tidligere United-keeper Edwin van der Sar, nå i nederlandske Ajax, nevnes som et annet alternativ til rollen som sportsdirektør.

Også Juventus-duoen Giuseppe Marotta og Fabio Paratici har blitt nevnt som kandidater til å lede Manchester Uniteds sportslige satsing, men skal vi tro The Independent skal de to italienerne nå være mindre aktuelle.

Et tema under Mourinho

Uniteds ønske om et sterkere sportslig apparat rundt spillerlogistikken skal ha blitt et tema under José Mourinhos tid som manager.

The Independent skriver at portugiseren skal ha vært imot en slik ordning og at det er én av flere grunner til at Mourinho til slutt fikk sparken.

Solskjær på sin side skal i løpet av de siste ukene har blitt en meget populær mann i Manchester United og nordmannen skal ha stor støtte både fra spillerne, den øvrige staben og blant andre sentrale personer i klubben, slik som allerede nevnte sir Alex Ferguson.

Etter den gode Solskjær-starten skal det nå være stor tro på at klubben kan kapre en plass blant de fire beste i Premier League.

Det er også optimisme rundt at klubben kan slå ut franske PSG i åttedelsfinalen av Champions League. De to lagene møtes der i februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag