Real Madrid-stjernen Raphael Varane har i lengre tid blitt koblet til en overgang til Manchester United. Tirsdag slår den spanske storavisen Marca stort opp på forsiden av avisen at en overgang til den engelske klubben nærmer seg.

«Enighet mellom klubbene er det eneste som mangler» er tittelen avisen har på forsiden, med et bilde av en sittende Varane.

Les også: Hergeirsson om mulig OL-avlysning: - Første gang vi hører om det

- Kjøper fra øverste hylle

Ifølge Marca skal Varane ha gjort det klart at det er opp til de to klubbene å bestemme fremtiden hans. Ekspert på spansk fotball, Petter Veland, mener det aller meste tyder på at en overgang nærmer seg.

- Vinden som blåser i retning Manchester har bare økt i styrke nå de siste dagene. Det ligger ganske mye logikk i at det er nå det skjer, for det nå er han nettopp tilbake igjen fra ferien han har hatt etter deltakelsen i EM. Det er helt naturlig hvis en overgang skal skje så er det nå, sånn at det ikke blir en situasjon hvor han starter sesongoppkjøringen i Madrid under Ancelotti, for så å bytte klubb en-to uker etterpå, sier Veland til Nettavisen.

Les også: Horneland leder Brann i neste kamp

Om franskmannen signerer for Manchester United vil fansen få mye å glede seg over, mener Veland.

- De får en verdensmester og kvadruppel Champions League-vinner som har spilt nesten 400 kamper for klubben de siste ti årene. Så der er det bare å ha så høye forventninger som det mulig å få. Her kjøper de fra øverste hylle, sier eksperten.

- Ikke som van Dijk

Veland tipper Manchester United må ut med mellom 50 og 60 millioner euro for 28-åringen, som har en kontrakt i Real Madrid som går ut neste sommer.

Han tror også at Varane kan være en spiller som kan løfte United til et nytt nivå, men ikke på samme måte Virgil van Dijk gjorde med Liverpool.

- Men det er ikke på grunn av Varane, men på grunn av van Dijk og det enorme spranget mellom hans kvalitet og kvaliteten på resten av forsvaret til Liverpool. Der kom han inn og løftet hele nivået fordi de hadde et desperat behov for en leder. Manchester United har en sånn type fra før av i Harry Maguire. Maguire kommer i starten til å være den naturlige lederen fordi han har vært der en stund og er på mange måter den som har vært lederen hele tiden, mens Varane kommer inn og komplementere han og styrker selve stopperparet, sier Veland.

Les også: Ny rasisme-skandale i norsk fotball: Dommer utsatt for rop fra tribunen

- Mer press på Solskjær

Å hente stjernespillere vil føre til høyere forventinger. Veland tror at kjøpet av Varane vil føre til mer press på Ole Gunnar Solskjær.

- Varane kan definitivt være med å sørge for at Manchester United tar et ytterligere steg, på samme måte som Jadon Sancho kan. De to til sammen kommer nok til å gjøre Manchester United i mange øyne til en reell tittelkandidat, sier han før han avslutter.

- Det kommer til å øke presset på Ole Gunnar Solskjær i form av at nå må det leveres sølvtøy. De var ganske nære forrige sesong, mens nå forsterker de i begge deler av banen. Så det er definitivt en overgang som vil gjøre de bedre, fastslår Veland.