I juli i fjor ble det klart at Wayne Rooney fikk jobben som trener i MLS-klubben D.C. United. Engelskmannen har kontrakt med amerikanerne ut året, men kan ifølge flere medier ende opp med å returnere til hjemlandet tidligere enn som så.

Rooney skal nemlig være en av favorittene til å ta over trenerjobben i Everton, dersom Frank Lampard får fyken. Det melder blant andre The Sun og Manchester Evening News.

Det er ingen hemmelighet at det brenner under føttene til Lampard etter en svært skuffende første halvdel av inneværende sesong. Everton ligger på 18.-plass i den øverste engelske ligaen, med kun 15 poeng etter 18 spilte kamper. Til sammenligning har ledende Arsenal og Martin Ødegaard 44 poeng på 17 spilte.

Les også: Vekker avsky etter dette: – For en skam

Startet karrieren i Everton

Til tross for at flere medier spekulerer i hvorvidt det går mot slutten for Lampard i Everton, er ikke dette bekreftet fra offisielt hold. Klubbens 4-1-tap mot Brighton tirsdag virket imidlertid ikke å hjelpe for klubben, som ikke har vunnet en kamp siden oktober.

Dersom Lampard skulle få fyken og Rooney skulle bli tilbudt Everton-jobben, blir dette langt ifra hans første periode hos de blå. Den tidligere fotballstjernen startet nemlig sin egen fotballkarriere i klubben.

– Rooney, som for tiden er hovedtrener for DC United, har en personlighet som Moshiri og styreleder Bill Kenwright vet vil bidra til å inspirere klubbens skuffede fans, skriver The Sun.

Til tross for at flere medier trekker fram Rooney som en het kandidat til jobben som potensielt blir ledig innen kort tid, er han ikke det eneste navnet som nevnes i diskusjonen. Den tidligere belgiske landslagstreneren Roberto Martinez er også nevnt som kandidat. Han har tidligere vært trener i klubben.

Les også: Bekreftet: Fredrik Bjørkan returnerer til Bodø/Glimt

Møter Manchester United

Flere nevnes altså som kandidater til jobben som Everton-manager, men inntil videre er det fortsatt Lampard som besitter sjefsstolen. Han er under mye press når klubben fredag besøker Manchester United til tredje runde i FA-cupen.