Hevnen er søt på Jordal Amfi

Foto: Anette Karlsen/Scanpix

Vålerenga har mye å bevise i den tredje semifinalen mot Sparta.

20.03.13 12:46

Sportspills meny onsdag
V4 Bergsåker: Norsk jubel på Bergsåker

V65 Bjerke: Hansen jager ny fullklaff på Bjerke
Eksperten: Nytt travkonsept gir større vinnersjanser

Langrenn står øverst på langoddsmenyen, før vi får ishockey fra både Finland, Norge, Sverige, Tyskland og USA. Vi finner også den siste serierunden i Postenligaen, for herrer, der Elverum og Haslum skal gjøre opp om gullet. Håndballjentene er i Frankrike og spiller privatkamp mot Danmark.

Det spilles fotball også, i kvinnenes Champions League, og belgisk og italiensk 2. divisjon.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
178. Elverum - Haslum U 8,75

Postenligaen, herrer. Dette er siste serierunde og Elverum kan sikre et historisk gull på hjemmebane i dag. Haslum er to poeng bak og kan komme a poeng, men siden Haslum tapte 24-29 hjemme for Elverum, må de vinne kveldens kamp med minst 6 mål for å stjele gullet. De skal mye til at de klarer, men de vil prøve. Derfor blir det tut og kjør i Terningen Arena, der Elverum trolig er det beste laget og bare skal sørge for å ikke tape dette med mer enn fem mål. Nå er det imidlertid slik at Elverum aldri i livet vil gå for et smalt tap i dag, det er ikke slik man skal ta det første gullet på Elverum, de skal slå Haslum og vise at de er Norges beste lag før champagnen sprettes. To gode lag møtes i denne seriefinalen, og vi tror den kan bli både underholdende og jevn. Sjansen for uavgjort må øke et par knepp i og med at hjemmelaget vinner serien også med ett poeng. I en kamp som sikkert vil leve sitt eget liv, synes vi 8,75 på uavgjort er spennende, som et langskudd.

Dagens avslag
Champions League for kvinner

Så mye flott fotball som spilles i kvinnenes CL i dag, og så ynkelig utvalg av spillobjekter fra Norsk Tipping. Arsenal til 1,17, Wolfsburg til 1,20 og Lyon til 1,18. Med så store favoritter på hjemmebane, skulle man tro at det ville være minst ett handicap-objekt og et over/under-objekt i tillegg til HUB-objektet. Men nei, her er det ett objekt til hver kamp. Med 12 mulige spill på hver eneste kamp i Tippeligaen, hadde vi forventet et bredere tilbud her også. Det kan ligge ting bak som vi ikke vet om, så vi skal ikke klage mer nå, men vi må dessverre melde avslag på de tre store favorittene i Champions League i dag. Og litt utpå dagen kom det flere objekter, så da har vi ikke noe å klage på lenger.

Dagens spill
Det blir naturlig å se på sluttspillet i norsk ishockey, der følger vi godt med og traff på begge semifinalene på mandag.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

181. Stavanger Oilers - Lørenskog IK
Ishockeysluttspill (NM), semifinale 3 av inntil 7. Stillingen er 1-1 sammenlagt.

Det var jevnt i den første semifinalen i Stavanger, men Oilers utnyttet overtallsspillene best og vant 2-1. De startet best i den andre semifinalen også og ledet etter 1. periode, men dessverre gjorde de en svakere 2. periode der de slapp inn tre mål, og tapte matchen 2-4 til slutt. Nå må de heve seg på egen is, der de har to seire og to tap mot dagens motstander så langt.

Lorentzen er ute resten av sesongen, men han var heller ikke med sist og vi tipper det blir samme lag som sist.

Lørenskog har vært jevngode med Oilers hele sesongen, men har kanskje vært litt mer opp og ned, og avsluttet også noen få poeng bak Oilers i grunnserien. Semifinalene har vært jevne, dommeravgjørelser og utvisninger blir fort avgjørende, og kanskje hjemmebanefordel også, da de møter Oilers som er sterke på egen is. Nå skal Lørenskog ta den lange reisen til Stavanger enda en gang, prøve å bryte denne semifinaleserien med en borteseier.

Messa, Thygesen og Tønseth var ute for Lørenskog sist, og kan være ute igjen. Antagelig blir det likt lag som sist.

Stavanger blir knepne favoritter i egen hall, men skal passe seg litt, for de tapte to matcher her for Lørenskog i grunnserien. Oilers møtte Frisk i kvartfinalene og det ble 2-2, 3-2 og 4-3 her. Vi tror kveldens match blir jevn, igjen, men som vanlig er det en liten fordel hjemmelaget. Med en jevn affære i tankene dropper vi 1,95 på H og går for et objekt som bare finnes på nett og mobil: 1,60 for at hjemmelaget vinner etter tre perioder eller etter spilleforlengelse. En eventuell 4. periode er altså inkludert i spillet, som da bare har to mulige utfall. Vi bruker 1,60 på H i en dobbel.

185. Vålerenga IF - Sparta Sarpsborg
Ishockeysluttspill (NM), semifinale 3 av inntil 7. Stillingen er 1-1 sammenlagt.

Vålerenga har startet treigt i begge semifinalene. I den første hevet de seg utover i matchen og vant 3. perioden 4-1, og matchen 6-4. I Sarpsborg på mandag fikk de to kjappe baklengs i starten, og denne gangen gikk de litt for sure utover i matchen og kjeftet for mye på dommeren. Selv om de hevet seg spillemessig denne gangen også og scoret flest i sisteperioden igjen, ble det mye utvisninger også, og da holdt det ikke. VIF tapte 3-4 og semifinaleserien er helt åpen. Nå gjelder det å slå tilbake, og det gjelder å spille disiplinert og være våkne fra start. Det er skummelt når VIF slipper inn tidlige mål, da blir de grinete, må spille mye i undertall og jobbe voldsomt i siste periode. Fem mot fem er VIF bedre enn Sparta.

Vålerenga skal ha full tropp denne gangen.

Sparta Sarpsborg vant én match på Jordal i grunnserien, 4-3 på straffer ganske tidlig i sesongen. Siden tapte de 1-2 og 3-8 her. De havnet et godt stykke bak seriemesterne VIF på tabellen og vant bare 6 bortematcher etter tre perioder hele sesongen. Det er lite som tilsier at de skal klare å vinne en semifinale på Jordal. De er nok avhengige av at VIF koker over og pådrar seg utvisninger for at dette skal ende med borteseier.

Stephenson-gutta er tilbake nå, men Andreas Stene ser ut til å være ute. Gode Henrik Malmström og et par andre er stadig ute.

Hjemme på Jordal blir VIF klare favoritter. Siden de tapte sist, er det viktig at de vinner her. De må vite nå at de ikke har råd til soving i starten og tette utvisninger, og hvis de er fokusert i dag er saken klar. Dette skal være en hjemmeseier og oddsen er 1,50. Det gir oss en dobbel til 2,40 og innsatsen blir 100 kroner. Spillefrist klokken 18.55.

Stavanger Oilers - Lørenskog (inkludert overtid) 1,60 2,05
185. Vålerenga IF - Sparta Sarpsborg 1,50 4,60 3,75

Total odds 2,40

Klikk her for å levere dette spillet

(Oilers - Lørenskog-objektet må du legge til selv inne på Norsk Tippings nettside)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.