*Nettavisen* Sport.

Hevneren Tévez

Foto: Reuters/Scanpix

Gary Neville sov neppe godt i natt. Ei heller Wayne Rooney.

20.01.10 07:53

Manchester City-Manchester United 2-1:

I kjent stil hadde Gary Neville en helt særegen opplading til ligacupsemifinalen mot Manchester City.

United-forsvareren benyttet dagen før dagen til å hovere mot byrivalene og spesielt Carlos Tévez:

- Over en 20-årsperiode har Ferguson gjort rett nesten hver eneste gang når det gjelder spillere som kommer inn og spillere som forsvinner. Han vet nøyaktig hva han gjør, og vet når en spillers tid er ute. Jeg kan ikke si jeg er uenig i hans avgjørelse om (Carlos) Tévez, sa Neville til Daily Express.

Vel, kanskje satt samme Neville og grublet over den uttalelsen fra reservebenken, da han så den samme argentineren herje med United på The City of Manchester Stadium.

Matchvinner
Tévez scoret begge målene til City.

- Jeg er veldig glad på vegne av Carlos. Han er en tidligere Manchester United-spiller, så denne kampen var viktig for ham. Å score to mål er fantastisk! sier klubbens ferske manager, Roberto Mancini.

Han mener at City har 51 prosent sjanse til å nå finalen etter tirsdagens 2-1-seier.

- Det er ingen stor fordel, men det er en fordel. Jeg er fornøyd med resultatet ettersom vi lå under etter 20 minutter og jeg følte at det ville bli vanskelig, sier Citys manager ifølge Sporting Life.

Først Giggs, så Tévez
Evighetsmaskinen Ryan Giggs sendte gjestene i føringen, etter at innlegget fra Patrice Evra til slutt knelte for hans føtter.

Like før pause ble så unge Rafael Da Silva i overkant ivrig i å stanse Craig Bellamys ferd inn i boksen. Selv om holdingen startet på utsiden av streken, valgte dommer Mike Dean å peke på straffesparkmerket.

Tévez skrittet tilbake fra krittet. Han sendte ikke et blikk mot Edwin van der Sar mellom stengene. I stedet nærmest banket han ballen i blinde forbi United-kjempen.

«Hevneren fra Buenos Aires»
25-åringen ville imidlertid ha mer. Mye mer.

Han ville ha hevn.

Og «Hevneren fra Buenos Aires» fikk det som han ville. 25 minutter på slutt var han på riktig sted igjen, da Vincent Kompany sendte ballen inn foran mål.

Et lekent hodestøt var nok til å lure van der Sar for andre gang.

Tévez satte begge hendene opp mot ørene, for å sikre seg om at ukvemsordene han fikk mot seg fra United-fansen da han returnerte til Old Trafford for første gang etter overgangen mellom de to manchesterklubbene, hadde stilnet for godt.

God Rooney, eminent Given
Fakter som neppe fratar fansen på The Stretford End lysten til å gi argentineren nok en «varm» velkomst når lagene møtes til returoppgjøret på Old Trafford i neste uke.

Til tross for City-spissens to mål, var det en annen spiss som var minst like gode ute på gressdekket. Wayne Rooney gjorde livet surt for City-forsvaret, men Shay Given hadde «en av de dagene» i hjemmemålet.

Dersom iren dukker opp i England-spissens drømmer i natt, er det garantert et mareritt. Til tross for et vanvittig United-trykk, hjalp det verken å slenge Michael Owen eller Mame Biram Diouf utpå.

Han visste det ikke da, Carlos Tévez. Men da han forlot banen til trampeklapp etter 79 minutters spill, var han allerede matchvinner.

PS! Onsdag møtes Aston Villa og Blackburn i den andre semifinalen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.