Hevneren Wright-Phillips

Foto: Reuters/Scanpix

Tidligere i uken ble han pepet ut og trakassert. Mot Portsmouth holdt et show som tok pusten fra de fleste, et show som fortjente stående ovasjoner.

20.11.04 23:36

PORTSMOUTH – MANCHESTER CITY 1-3: Shaun Wright-Phillips var en av fargede engelske spillerne som ble regelrett mobbet i borteoppgjøret mot Spania tidligere i uken. Mot Portsmouth viste den unge flankespilleren at han evner å legge slike vonde episoder bak seg, og gjorde heller det han kan best:

Å drille motstanderbackene, gjerne inne i en telefonboks om nødvendig!

Wright-Phillips skulle bare bruke seks minutter på Fratton Park før han ga Manchester City ledelsen, da han utnyttet håpløst spill i hjemmelagets bakre rekker. Harry Redknapp visste vel hva som var i vente i og med at han fikk trofeet som bevis på at han var kåret til ”Månedens Manager” like før avspark, et trofé som vanligvis regnes som et dødskyss i engelsk fotball. Håp fikk han likevel da Gary O’Neil gjenopprettet balansen bare to minutter senere med en enkel bredside, men kampen skulle bli Manchester Citys.

Marerittet Wright-Phillip
Nevnte Wright-Phillips hadde en festdag og drev Portsmouth-spillerne til vanvidd med sine finter og lissepasninger. Riktignok klarte de å hindre flere baklengs i førsteomgangen, men etter sidebyttet satte City opp ennå et gir, og da var løpet kjørt for Pompeys.

Først da Robbie Fowler la inn og Antoine Sibierski dundret inn 1-2 på et strålende volleyskudd, deretter da debutanten i Portsmouth-målet, Jamie Ashdown, måtte gi retur på Wright-Phillips’ skudd. Paul Bosvelt kunne enkelt sette returen i nettet, men måtte bare ta av hatten for forarbeidet til Wright-Phillips der engelskmannen kjørte slalåm inne i Pompey-forsvaret.

Og det var flere enn Bosvelt som tok av seg hatten.

- Folk spurte om onsdagens erfaring fra Spania ville påvirke spillet hans. Ikke en mulighet!, sa manager Kevin Keegan etter kampen.

Og la til:

- I mine øyne har han det største potensialet i engelsk fotball. Han har alt – et stort hjerte, bestemthet, masse forskjellige kvaliteter; en stor spiller! Og han kan til og med bli bedre!

Hovedpersonen selv var mer beskjeden, og var forsiktig med å si for mye om den triste episoden i Spania.

- Jeg tar ikke ting personlig, men det er ikke hyggelig for noen med min hudfarge eller noen annen hudfarge.

- Det er noe som ingen ønsker å oppleve. Jeg ønsker bare å la fotballen stå for pratinga for meg.

Det klarte han til gangs borte mot Manchester City, da han sikret Kevin Keegans mannskap sin andre borteseier for sesongen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.