*Nettavisen* Sport.

Hevnet tippeligatap med hærverk

Foto: Scanpix

Sarpsborg-fans gikk til angrep på familieboligen til Joachim Thomassen etter tapet mot FFK.

28.09.11 13:14

Sarpsborg (ANB): Det er enkelte fotballkamper som betyr litt ekstra for supportere. Sarpsborg – Fredrikstad er et slikt oppgjør. De siste årene er det Sarpsborg 08 som har gått seirende ut av duellene, med kvalikkampen i 2009 som det absolutte høydepunktet – da S08 vant 2-0 i Plankebyen og sendte FFK ned til 1. divisjon.

Mandag fikk Fredrikstad sin søte revansj da de hvitkledde sendte sine naboer lenger ned i gjørma etter 1-4 på Sarpsborg stadion.

Samtidig har flere av spillerne på de to lagene en fortid i klubbene – én av disse er «sarpegutten» Joachim Thomassen (23). Venstrebacken spilte en solid kamp mot sine tidligere lagkamerater, til tross for uttallige ukvemsord fra sine gamle supportere på Sarpsborg stadion gjennom samfulle 90 minutter.

«Sarping til jeg dør»
Etter kampen skjedde imidlertid noe svært få i den lille byen er spesielt stolt av.

«Sarpsborg 08 bød på både tabber og selvmål under mandagens kamp mot FFK. Men det var helt andre sarpinger som virkelig sørget for å dra byen sin ned i søla. Det absolutte lavmål kom nemlig noen timer senere. Hjemme hos familien Thomassen i Veslemyr 6 på Hannestad. Der bor FFK-spiller Joachim Thomassen og foreldrene Heidi- og Morten Thomassen», skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

– Jeg hørte skrik og skrål og at det ble sunget «sarping til jeg dør» utenfor huset. Da jeg gikk ut nesten morgen, så jeg at flere utelamper var brukket og ødelagt, sier Morten Thomassen til lokalavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Mats Duan/sa.no

Pappa Thomassen har, i likhet med sin sønn, selv spilt i rødt og hvitt, men har adskillig flere kamper i blåhvit drakt. Han stiller fortsatt opp for Sarpsborg-fotballen ved å være en av de aller ivrigste i dugnadsgjengen til SFK. Senest i helga var han i sving ved klubbhuset på Kurland.

– Idioti
Far Thomassen sier videre at han ikke vil anmelde forholdet, men har orientert politiet om det som har skjedd.

Fossefallets leder, Kjetil Frøne, sier dette om hærverket:

– Idioti er det ordet som best beskriver en slik handling. Dersom noen skulle være i tvil, kan jeg fortelle at dette er noe supporterklubben tar sterkt avstand fra. Jeg vet ingen ting om hvem som står bak, men dette er utvilsomt pøbelstreker på sitt verste. Et selvmål av dimensjoner. Hos oss roper vi og skriker i 90 minutter. Men der stopper det. Joachim Thomassen skal, i likhet med alle andre, få gå i fred på gaten i Sarpsborg – uten å motta ukvemsord. At familiehjemmet hans får stå i fred for vandaler er like selvfølgelig, sier Frøne til Sarpsborg Arbeiderblad.

Klubben gjør opp
Tirsdag kveld hadde klubben og familien Thomassen et møte der de ble enige om at klubben tar regninga for det inntrufne.

– Det var et godt møte med Joachims far. Vi hadde en god prat, er vel forlikte og saken er på den måten avsluttet, sier daglig leder Cato Haug til SA.

Klubben ønsker også at de som gjorde dette beklager det inntrufne.

– Vi oppfordrer vandalene til selv å be om en uforbeholden unnskyldning, og dersom klubben er viktig for dem, også oppsøke Sarpsborg 08 og gjøre opp for seg. Ledelsen i Sarpsborg 08 tar med dette sterk avstand fra handlingene som er utført mot familien Thomassen, og ber med dette om en uforbeholden unnskyldning, skriver Cato Haug i en pressemelding. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.