RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: MORTEN HOLM/SCANPIX)

Høgmo sykmeldt

Sist oppdatert:
Rosenborg-trener Per-Mathias Høgmo er så sliten av mediekjør og motgang at han er blitt syk.

Les også:Stemplet som «Komiske Ali»

Nå er Høgmo sykmeldt i to måneder med virkning fra torsdag 27. juli.

Etter mye sportslig motgang og et voldsomt mediekjør har Rosenborgs hovedtrener blitt så sliten at han har blitt sykemeldt i to måneder.

- Utbrent
- Han er rett og slett utbrent etter å ha gapt over for mye på kort tid, slik at alt ble et ork. Det han trengte var en skikkelig pause, sier Rosenborgs lege Torbjørn Grøntvedt til rbk.no.

Assistenttrener Knut Tørum overtar ansvaret som hovedtrener, mens Trond Henriksen blir assistent-trener i Høgmos sykemeldingsperiode.

Per-Mathias Høgmo overtok treneransvaret i Rosenborg i august i fjor, da Per Joar Hansen trakk seg etter bare en halv sesong i jobben. I løpet av det knappe året han har trent Rosenborg har han involvert seg bredt i klubben.

Gjort mye
Høgmo har blant annet etablert et samarbeid med Olympiatoppen, sørget for at det er blitt bygd en testlab på Lerkendal, ansatt egen fysisk trener i klubben og sørget for at Rosenborg som den første klubben i landet har fått en egen talentspeider.

Men sportslig har det altså buttet imot. Selv om Rosenborg bare har tapt tre kamper i serien i år, ligger laget på 4. plass og gullet ser i øyeblikket ut til å være utenfor rekkevidde. Se tabellen her

Bratseth med permisjon
Også Rune Bratseth har fått merke påkjenningen det er å være leder på Lerkendal. Sportsdirektøren har hatt permisjon fra jobben siden april, men skal være tilbake 1. august.

Bratseth begrunnet permisjonen med at han fryktet å møte veggen hvis han ikke fikk et avbrekk.

Overfor adressa.no bekrefter Rosenborgs styreleder at Terje Svendsen at det nå kan bli aktuelt å trekke inn Bratseth i en mer tydelig rolle i forhold til laget og det sportslige.

TV 2 Nettavisen følger saken

Følg saken videre på mobilen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere