RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høidalen uten makker

Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX
Etter 10 år på samme lag, er samarbeidet over for Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen. Søndag sa de takk for seg ved å ta NM-gull i Trondheim.

Nå skal Jørre Kjemperud spille sammen med Iver Horrem, som spilte sammen med Bjørn Maaseide i OL i Aten.

- Det er klart det er med blandede følelser vi avslutter et så langt samarbeid. Men samtidig skal det bli artig med nye utfordringer, sa Vegard Høidalen etter at deres sjette NM-seier var et faktum i Trondheim søndag.

De har bronse fra VM i 2001 og de vant EM i -97. De har vunnet én verdensserie-turnering, stått på seierspallen sju ganger og vært i elleve semfinaler. Jørre Kjemperud har spilt seg til tittelen King of the Beach, og Vegard Høidalen har flere ganger blitt kåret til verdensseriens hardeste server.

Med 113 verdensserie-turneringer sammen siden starten på Tenerife i 1995 blir de bare slått av brødrene Paul og Martin Laciga fra Sveits. Det er bare i OL-sammenheng de to nordmennene ikke har lyktes. 9. plass i Sydney ble etterfulgt av 9. plass i Athen. Ved begge anledninger slått ut i åttedelsfinalen av de senere OL-mesterne.

Spilte feilfritt
- Det var artig å avslutte så bra som vi gjorde i Trondheim, sier Vegard Høidalen. - Vi spilte omtrent feilfritt med bra server og tok mange poeng både på blokkspill og godt forsvar.

Han og makker Kjemperud spilte seg igjennom mesterskapet uten å avgi sett, slo Jon Grydeland/Espen Gøranson 2-0 (21-19, 21-17) i finalen og tok dermed sin sjette NM-tittel sammen. I tillegg har de tre sølv.

Norgesmesterskapet ble avviklet med en fin ramme. Turneringen ble spilt på torget i Trondheim, og trønderne fylt tribunene stort sett fra start til mål.

- Vi hadde det i hvert fall morsomt. Og jeg trur publikum koste seg med bra sandvolleyball og god stemning både blant spillere og dommere, sier Vegard Høidalen.

Nye makkere
Allerede til EM-runden i spanske Valencia om to uker opererer Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen med nye makkere. Kjemperud går i spann med Iver Horrem, mens Vegard Høidalen er påmeldt sammen med Bjørn Maaseide - i påvente av at en ny og varig makker er på plass.

Det er imidlertid like sannsynlig at Høidalen drar til Valencia, og senere til verdensserieavslutningen i Rio de Janeiro, med Espen Gøranson. Maaseide valgte å trekke seg fra bronsefinalen under NM på grunn av et kranglete kne, mens eldstebror Gøranson imponerte i spann med Jon Grydeland og sikret seg sitt første NM-sølv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere