Gå til sidens hovedinnhold

Hiddink advarer Cole

Chelsea-manager Guus Hiddink retter en advarende pekefinger til Ashley Cole etter barbråket i London.

Den engelske landslagsvingen ble natt til torsdag pågrepet av politiet etter å ha skjelt ut en politimann utenfor en bar i den engelske hovedstaden. Episoden førte naturligvis til store negative oppslag i britisk presse, hvilket ikke falt i spesielt god jord på Stamford Bridge.

Lørdag er Cole tilbake i Chelseas tropp til FA-cupkvartfinalen mot Coventry – etter at 28-åringen hadde en alvorsprat med manager Guus Hiddink.

– Jeg har snakket nøye med ham om hvilket ansvar han har. Denne klubben har regler som omhandler både uteliv og disiplin, sa Hiddink på sin ukentlige pressekonferanse fredag.

– Jeg har snakket både med spilleren selv og resten av troppen om dette, utdypet nederlenderen.

Mislikte episoden
Han la ikke skjul på at han mislikte Cole-episoden veldig. Samtidig var han fornøyd med én ting.

– Det som er normalt og bra, er at han har beklaget oppførselen sin mot polititjenestemannen. Han overreagerte voldsomt og gikk litt for langt, sa Hiddink.

Chelsea-manageren har samtidig måttet håndtere lignende episoder tidligere som manager. Spesielt fra tiden som landslagssjef i hjemlandet på 90-tallet.

– Jeg har hatt tilsvarende episoder med store stjerner for 10 eller 12 år siden. Alle vet at slikt skjedde rundt det nederlandske landslaget, sa Hiddink.

Sendte hjem Davids
Han siktet blant annet til krangelen han hadde med midtbanestjernen Edgar Davids under EM-sluttspillet i 1996. Den endte med at Davids ble sendt hjem fra mesterskapet.

Spørsmålet er om onsdagens barepisode preger Chelsea-troppen før lørdagens møte med Coventry. Der må London-klubben klare seg uten en skadd Nicolas Anelka i angrepet.

Samtidig må Coventry også klare seg uten en av sine faset sentrale brikker. Midtstopper Daniel Fox pådro seg en kneskade i ligamøtet med Sheffield United i midtuka – og er uaktuell lørdag. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken