RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hilde: - Godt å bli kjent med omgivelsene

Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen
Sist oppdatert:
Alle de norske hopperne er klare for prøve-OL etter god hopping i Sotsji.

Fredag kveld fikk de norske hopperne prøve seg for første gang i OL-bakken i russiske Sotsji.

Med temperaturer på over 15 grader i OL-byen var det få som trodde det skulle være mulig å arrangere hopprenn denne helgen. Men med hjelp av helikopter som har fraktet snø til bakken, har den russiske arrangøren fått klar den lille bakken til helgens verdenscup og prøve-OL.

Til tross for en dramatisk flytur til OL-byen, fikk nordmennene en fin gjennomgang i kvalifiseringen til lørdagens normalbakkerenn.

Hilde best av de norske
Samtlige norske hoppere kvalifiserte seg.

Best i kvalifiseringen var Tom Hilde som tok femteplassen etter et hopp på 102,5 meter. Hilde sier til Nettavisen at det er godt å bli kjent med omgivelsene ved OL-bakken før mesterskapet om ett år.

- Akkuratt det og få prøvd bakken er ikke veldig viktig for meg, jeg pleier og hoppe bra i alle bakker når jeg er i form, og lande på kulen når jeg ikke er det. Men jeg tror det er viktig og bli litt kjent med omgivelsene og området så det føles litt mer ut som hjemme når vi kommer hit neste år, sier Hilde til Nettavisen.

Hilde sier han er imponert over at arrangøren har fått klar bakken, men innrømmer at forholdene kunne vært bedre.

- Møkkete snø og humpete unnarenn
- Ut i fra (vær)forholdene er bakken ekstremt bra preparert, det finnes ikke ett snøfnugg i nærheten, og allikevel har de nok snø til å arrangere hopprenn. Men jeg vet at hvis vi hadde kommet ett annet sted og det hadde sett sånn ut, så hadde det ikke holdt mål. Møkkete snø, humpete unnarenn og gjørme overalt, forteller Hilde.

- Er det for dårlig at kun den lille bakken er klar?

- Vi har visst hele tiden at det kun er den lille bakken som er klar, men selvfølgelig skulle vi helst hoppa i den store. Jo større bakkene er, jo bedre liker vi oss. Men det er ingen ing som tilsier at vi ikke skal greie og vinne i små bakker, så vi er forberedt på litenbakke hopping og har vært det lenge, sier nordmannen.

Andreas Stjernen og Rune Velta ble nummer 21 og 23, etter hopp på 96,5 meter og 96 meter.

Lengst i kvalifiseringen var tsjekkiske Lukas Hlava som hoppet hele 108 meter.

Alle «Anders-ene» over 100 meter
Norge hadde tre forhåndskvalifiserte hoppere som alle leverte hopp over 100 meter. Anders Bardal hoppet 101,5 meter, Anders Fannemel 100,5 meter, mens Anders Jacobsen landet på 100 meter.

- Jeg startet heilt greit, med litt forskjellige småfeil. Fikk fikset flere ting etter hvert. Bakken er fin, selv om det er ganske brunt og grønt rundt omkring, sier Fannemel til Nettavisen.

Med god norsk hopping fredag ser det lyst ut med tanke på morgendagens konkurranse.

- Vi viser i denne kvalifiseringen at vi er fullt på høyde med de beste, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

- Jeg er veldig fornøyd med dagens hopping. Bardal seiler fram som vårt fremste håp her etter svært gode hopp så langt. Alt virker veldig bra, sier Stöckl.

Se resultatlisten fra kvalifiseringen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere