RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Hilde brakk ryggen

Sist oppdatert:
Tom Hilde brakk et bein i ryggraden i det stygge fallet i Oberstdorf.

Fredagens åpning av hoppuka ble på ingen måte noen god dag sett med norske øyne. Spesielt hardt gikk det utover Tom Hilde.

Nordmannen lå som nummer 10 etter første omgang og så ut til å gjøre et flott svev også i andre, men falt like etter at han hadde landet.

Hilde ble fraktet til sykehuset i Immenstadt, 20 kilometer utenfor Oberstdorf. Der ble det sent fredag kveld konstatert brudd i 24-åringens rygg.

- Det er brudd i den åttende ryggvirvelen. Men nervesystemet hans ser ut til å være intakt, bekrefter sportssjef Clas Brede Bråthen overfor NTB.

Skaden betyr at hoppsesongen er overfor Hilde. Han landet på 131,5 meter i finaleomgangen fredag, men klarte ikke å holde balansen i en fart på rundt 100 kilometer i timen.

- Jeg ble for ivrig mot slutten av svevet. Da måtte jeg slå kontra, men det gikk så fort at jeg ikke fikk gjort noe, sa en forslått Hilde fra sykesenga fredag.

Vinket til publikum
Det så ut til at Hilde landet for langt frampå og skiene forsvant under ham. Nordmannen måtte bæres ut av arenaen på båre etter fallet.

Hilde vinket imidlertid til publikum på vei ut og slik sett så det ikke ut til at han hadde skadet seg stygt i fallet.

De andre norske gutta holdt seg på beina i løpet av de to omgangene, men hoppingen var ikke all verden å skryte av under vanskelige forhold.

Formhopperen Anders Bardal var i det minste et lite lyspunkt. Etter et første hopp under pari, klatret han opp til en 6.-plass i finaleomgangen.

Av de øvrige norske som fikk hoppe finalen ble Vegard Sklett nummer 11 og Rune Velta nummer 18. Uheldige Tom Hilde endte som nummer 20.

Trippel Østerrike
Som så ofte før var det Østerrike som dominerte. I Oberstdorf ble det til slutt tre østerrikere på pallen og nasjonen har fått en knallstart på hoppuka.

Gregor Schlierenzauer vant konkurransen med et hopp på 137,5 meter i finaleomgangen.

Østerrikeren kan imidlertid prise seg lykkelig for at rennet ble avbrutt og startet på nytt. Han vartet nemlig først opp med et svært svakt hopp i den annullerte omgangen.

Andreas Kofler, som ledet etter første, ble nummer to. Han vartet opp med et hopp 133,5 meter da han sto igjen som sistemann på bommen.

Thomas Morgenstern ble nummer tre. Han hoppet 128,5 meter i andre omgang. Severin Freund fra Tyskland ble nummer fire, mens Daiki Ito fra Japan ble nummer fem.

Startet på nytt
Etter at 35 hoppere hadde vært utfor i fredagens renn, ble forholdene vurdert som for vanskelige. Dermed startet hele konkurransen på nytt.

To nordmenn hadde vært utfor før konkurransen ble stoppet.

Bjørn Einar Romøren hoppet 116 meter og var i utgangspunktet klar for finaleomgangen etter å ha slått østerrikske Martin Koch.

Den norske hopperen klarte imidlertid ikke å kopiere dette da rennet ble startet på nytt og fikk dermed ikke hoppe finalen.

Johan Remen Evensen imponerte heller ikke. Først landet han på 93,5 meter, men verdensrekordholderen fikk en ny sjanse, uten å ta spesielt godt vare på den.

(NTB/Nettavisen)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere