Gå til sidens hovedinnhold

Hilde dobbelt historisk

- Det smakte bedre i dag, sier Tom Hilde etter to strake seirer i Val di Fiemme.

Lørdag vant ble 20-åringen historisk, da han ble tidenes yngste nordmann med en verdenscupseier i hopp. Tommy Ingebrigtsen var riktig nok bare 17 år da han ble verdensmester, men seier i verdenscupen klarte Tiger'n verken da eller senere i karrieren.

Lørdagens Hilde-seier hadde imidlertid en liten bismak, ettersom andreomgangen ble avlyst på grunn av Bjørn Einar Romørens spektakulære fall, slik at kun ett hopp ble tellende.

Søndag vant han på «ordentlig» vis - etter to omganger. Han lå på 4. plass etter 1. omgang, men da ledende Thomas Morgenstern mislyktes i sitt siste hopp så kunne Hilde juble for nok en seier. Han slo østerrikeren med 5,7 poeng.

- Kjempedeilig
- To hopp, jevne forhold og jeg hadde heller ikke flaks. Det er også kjempedeilig å ha et helt lag som fighter igjen, sier Hilde til skijumping.no.

Hilde landet på 124,5 og 128,5 meter. Morgenstern hoppet 128, men landet på 120,5 i 2. omgangen.

Helgas seirer var Hildes to første individuelle seirer i verdenscupen. Tidligere har han vært med en lagseier, mens stod med tre tredjeplasser som beste resultat individuelt før han ankom Val di Fiemme.

To på pallen
Anders Jacobsen ble nummer tre. Han var kun 1,4 poeng bak Morgenstern etter hopp på 125 og 123,5 meter.

- Jeg føler at det lønner seg å ta små steg. Jeg har vært flink til det en stund nå, og det har gitt resultater. Følelsen er meget bra, vi har en fantastisk trener og det begynner å nærme seg noe stort, sier Jacobsen fornøyd.

Anders Bardal ble nummer sju (121,5 og 123m), og Jon Aaraas nummer 24 (120 og 112m)

Romøren tilbake
Sigurd Pettersen, som ble nummer to lørdag, traff ikke i rennet og endte sist av dem som hoppet i 1. omgang.

Bjørn Einar Romøren var tibake i bakken etter lørdagens fall, da han altså mistet den ene skien rett etter at han forlot hoppkanten, og falt stygt. Romøren mislyktes imidlertid i søndagens kvalifisering, og fikk ikke hoppe i selve rennet.

Roar Ljøkelsøy klarte heller ikke å kvalifisere seg til søndagens renn, etter en oppløftende tiendeplass lørdag.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin

Sjekk de siste sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.