*Nettavisen* Sport.

Hilde G. vil satse likevel

Hilde G. Pedersen (40) har ombestemt seg. Nå vil hun satse videre mot neste års OL-sesong, men det er usikkert om hun får det som hun vil.

29.03.05 15:13

Familien har sagt ja, og viktigst - Pedersen vil selv satse videre. Og det til tross for at hun har vært krystallklar på at årets sesong skulle være den siste.

- Jeg har veldig lyst til å prøve et år til. Jeg føler jeg fortsatt har mange områder å forbedre meg på og kan utvikle seg som langsrennsløper. Nå blir det opp til landslagsledelsen om de vil lage ett opplegg som passer meg noe bedre. Jeg liker ikke å være borte på skisamlinger i to-tre uker om gangen og flere ganger i året. Noen høydesamlinger må jeg ha, men mye godt treningsarbeid kan også utøves i Brumunddal, sier hun til NRK.

- Krever sin kvinne
Landslagsledelsen skal legge opplegget for neste sesong i løpet av de neste 14 dagene. Så spørs det om de finner et opplegg som alle kan trives med. Sportssjef Bjørnar Håkensmoen kan ikke love noe.

- Vi legger et felles opplegg for samlingene. Det må alle bli med på, selv om det kan bli små justeringer for den enkelte, sier sportssjef Bjørnar Håkensmoen til TV 2 Nettavisen.

Han påpeker at det viktigste for neste sesong er at alle landslagsløperne er akllimatisert før OL som går i høyden i Torino. Dermed er det tvilsomt om Pedersen slipper unna høydesamlingene i august/september, oktober, i desember og i forkant av mesterskapet.

Derimot kan hun kanskje slippe unna noen barmarkssamlinger.

- Det er viktig at hver løper er motivert nok tilsamlinger og de konsekvensene det er å være på dem. Det krever sin kvinne. Neste sesong innebærer generelt sett minst like mange samlingsdøgn som denne sesongen, sier Håkensmoen.

Evalueringen starter mandag
Så spørs det da - om Hilde G. Pedersen får en timeplan som kan passe både for henne og landslagsledelsen. Det blir avgjort i løpet av de neste 14 dagene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.