Hilde GP klar til torsdag

Foto: (Scanpix)

Landslagssjef Svein Tore Samdal tok onsdag ettermiddag ut laget som skal gå torsdagens ti kilometer klassisk i OL.

15.02.06 16:04

PRAGELATO (TV 2 Nettavisen): Som ventet går Marit Bjørgen, Hilde Gjermundshaug Pedersen, Kristin Størmer Steira og Kristin Stemland for Norge. Det ble dermed ikke funnet plass til Ella Gjømle.

- Vi er veldig usikre på hva vi kan forvente etter det som har skjedd. Men vi håper fortsatt å ha en jente på pallen, og alle fire inne blant de 15 beste, sier Samdal.

Hilde Gjermundshaug Pedersen er med andre ord friskmeldt igjen etter at hun sto over tirsdagens lagsprint. Onsdag gjennomførte hun en positiv treningsøkt etter to døgn i opplag.

- Hilde og Marit kan begge være på pallen, men det forutsetter at de har en maksimal dag. Sykdom er aldri gunstig for idrettsutøvere, men vi må bare håpe og tro at det kan gå vår vei. Vi fokuserer på mulighetene, sier Svein Tore Samdal.

Har opplegget klart
Norges største stjerne, Marit Bjørgen, gleder seg stort til å gå favorittdistansen. Løpsopplegget er allerede klart.

- De første seks kilometerne er relativt lette, mens siste del av løypa er veldig tøff – spesielt i denne høyden. Så her gjelder det å ha igjen krefter til avslutningen. Det er der det blir avgjort, sier Bjørgen.

Onsdag følte hun seg litt tung i kroppen, uten at det bekymrer treneren nevneverdig.

- Lagsprint er en tøff øvelse, og det er helt naturlig at Marit merker det på kroppen. Derfor har hun bare ruslet en rolig tur for å samle krefter til det som skal skje, sier Samdal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.