Hilde GP utelukker OL

BIRKEBEINEREN SKISTADION (TV 2 Nettavisen): Hilde G. Pedersen (40) slår kategorisk fast at OL i Torino neste år går uten hennes deltakelse.

27.01.05 15:00

Den suverene NM-vinneren på 10 km fristil leverte et glimrende renn i de tidligere OL-løypene. Men noe deltakelse i Torino om et år avfeier hun kontant.

For høyt
- Nei, det er helt uaktuelt for meg å gå OL neste år. Ikke engang om hele familien skulle forsøke å overtale meg, sier hun til TV 2 Nettavisen.

- Hvorfor ikke? Det er jo bare ett år til?

- Løpene der går i 16-1700 meters høyde. Og det vil kreve masse høydetrening i forkant. I så fall måtte jeg tilbragt alt for mye tid borte fra familien. Og det har jeg ikke lyst til. Det er alt for mye annet som er gøy å gjøre, fastslår hun overfor TV 2 Nettavisen.

Godt løp
Hilde G. Pedersen i toppform hadde selvsagt vært et godt kort for Norge i OL neste år. I alle fall etter løpet hun gikk på Birkebeineren torsdag å dømme.

- Jeg følte at jeg gikk et veldig godt løp i dag. Da jeg ledet på Kristin tidlig uten egentlig å åpne maks, skjønte jeg at det kunne gå bra. Da jeg fikk høre at jeg hadde tolv sekunder på Kristin, var det viktig å holde fokus og tråkke til også mot slutten.

- Jeg følte at jeg gikk fort i starten og mot slutten. Dessuten gikk jeg fort midt i mellom også. Det var veldig bra dette, sier Hilde.

Vet ikke i VM
Hilde G. Pedersen fikk den bekreftelsen hun ville ha drøye to uker før VM. Men hun er ikke sikker på om hun kommer til å gå åpningsdistansen i VM, som hun altså var suveren på i NM-sammenheng.

- Det som er sikkert, er at jeg kommer til å gå mange skirenn der nede i Oberstdorf. Jeg har ikke helt bestemt meg for hvilke distanser jeg kommer til å gå. Må se an etter rennene i Reit im Winkl.

Siste NM
40-åringen sier at årets NM er det siste for henne, 22 år etter at hun debuterte i NM-sammenheng i de samme løypene. Men hun husker ikke plasseringene hun fikk i 1983. Heller ikke hvor mange NM-gull hun har.

- Nei, det er historie og ligger bak meg det. Sånn statistikk får dere i media holde rede på. Og det er det siste NM'et jeg går på dette nivået. Det kan jo hende at jeg blir med i flere, men ikke annet enn for moro, sa hun på pressekonferansen.

Pallen internasjonalt
Assisterende landslagstrener Egil Kristiansen var veldig godt fornøyd med veteranens framfart i NM-løypene.

- Dette hadde holdt til en plass på pallen internasjonalt, selv om det naturligvis er vanskelig å sammenligne. Hilde gjør et veldig godt løp, sier han til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.