Gå til sidens hovedinnhold

Hilde jublet for pallplass

- Føles som en seier, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

Tom Hilde slo den firedobbelte OL-mesteren Simon Ammann i duell i førsteomgangen, og sikret seg pallplass med et godt annethopp.

- Tom har gjort en skikkelig innsats for å bli bedre under slike forhold som vi hadde i dag. Det var en ordentlig opptur at vi gjorde det bra under så utypiske norske forhold, sier Bråthen til Nettavisen, og legger til:

- Vi har trent utrolig mye for å beherske lav fart i tilløpet. Det fikk vi uttelling for det nå.

Topplasseringer har nemlig ikke akkurat vært nordmennenes under den typen forhold som var i Bergisel-bakken i Innsbruck mandag.

- Føles som seier

- Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har vært på hopprenn og vi ikke klarer å henge med lav fart. Tredjeplass føles som en seier i dag, sier hopplandslagets sportssjef til Nettavisen.

Tom Hilde strakte seg til 127,5 meter i førsteomgangen av det tredje hoppukerennet. Det holdt til tredjeplass, bare 3,2 poeng bak Thomas Morgenstern fra Østerrike.

Hilde hoppet så godt at Simon Ammann tapte duellen og måtte nøye seg med å gå videre til andreomgangen som «lucky loser».

Fem nordmenn blant de 20 beste
I andre omgang var forholdene dårligere, men Hilde leverte igjen et solid svev og landet på 122 meter. Det ga nordmannen en foreløpig ledelse, men den forsvant igjen med neste utfordrer: Adam Malysz. Polakken strakte seg én meter lenger enn Hilde og fikk totalt 2,3 poeng mer.

Thomas Morgenstern var i en egen klasse og sikret seieren med et hopp på 126,5 meter. Han slo Malysz med ni poeng og økte forspranget sitt i hoppuka sammenlagt.

Bjørn Einar Romøren fulgte i likhet med Hilde opp sin gode kvalifisering med et godt hopp i førsteomgang. Hosle-ørnen landet på 128,5 meter og fikk 125,6 poeng. Dessverre klarte han ikke å følge opp i andre omgang. 115 meter holdt ikke til mer enn 14.-plass.

Anders Jacobsen ble nummer 15, Anders Bardal nummer 17 og Johan Remen Evensen nummer 20.

- Fem hoppere blant de 20 beste er oppsiktsvekkende med tanke på forholdene. Bjørn Einar Romøren gjorde mye bra selv om han ikke lyktes helt med annethoppet. Anders Bardal slo ut Ahonen som har vunnet hoppuka fem ganger. Johan Remen Evensen er i framgang og Anders Jacobsen gjorde et helt greit renn, selv om vi vet han kan bedre, oppsummerer Clas Brede Bråthen.

Har seieren i lomma
Morgenstern har nå 681,7 poeng og er 27,3 poeng foran Simon Ammann før det fjerde og siste rennet, som avvikles i Bischofshofen førstkommende onsdag.

Adam Malysz er nummer tre med 638,8 poeng, mens Tom Hilde har avansert til sjetteplass. Askergutten er 22,5 poeng etter Malysz.

Anders Jacobsen ligger på tiendeplass sammenlagt med 592,3 poeng. Bjørn Einar Romøren er nummer 14, Anders Bardal nummer 17 og Johan Remen Evensen nummer 27.

Rune Velta, som ikke var kvalifisert til rennet i Innsbruck, ligger på 54.-plass.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!HTML EMBED

Kommentarer til denne saken