*Nettavisen* Sport.

Hilde kun tideler fra seieren

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Tom Hilde hoppet godt i Sapporo.

19.01.13 11:26

Tom Hilde hoppet seg opp fra tredje- til andreplass i verdenscuprennet i hopp i Sapporo lørdag.

Asker-hopperen var fattige 0,7 poeng bak den tsjekkiske vinneren Jan Matura, som også ledet etter den første omgangen. Matura endte på 249,5 poeng, etter sine hopp på 132 og 135 meter.

Anders Bardal endte på fjerdeplass, 7,2 poeng bak tsjekkeren. Slovenske Robert Kranjec kapret den siste pallplassen, 2,1 poeng foran Bardal.

Anders Jacobsen ble nummer 14.

Her finner du fullstendig resultatliste.

– Jeg er veldig fornøyd med dette. Vi kan ikke si annet enn at vi hadde en god dag med to mann blant de fire beste, en av dem klarte annenplassen, og i tillegg har vi ytterligere to mann med i finaleomgangen, forteller landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

– Jeg vil vel si det er en kombinasjon av litt uflaks og litt for svake nedslag som gjør at Tom Hilde ikke hopper seg helt til topps på seierspallen i dag. Han lyktes ikke helt i noen av nedslagene sine. Telemarksnedslaget sitter ikke som det skal, så det er en detalj vi må jobbe litt mer med, men det er helt klart at bare han får orden på nedslaget, så er han med helt i toppen, mener Stöckl.

Hoppet seg opp
Tom Hilde lå på tredjeplass etter første omgang, tre poeng bak Matura.

Med et godt finalehopp på 139 meter gikk han forbi sloveneren Robert Kranjec, men Matura klarte å forsvare ledelsen.

Dermed må Hilde fremdeles vente på sesongens første verdenscupseier.

Jacobsen skuffet
Anders Jacobsen har hatt en god sesong etter at han gjorde comeback, men det stemte ikke for Ringkollen-hopperen i lørdagens renn.

27-åringen lå på en skuffende 20. plass etter første omgang. Med 127,5 meter i finaleomgangen hoppet han seg opp til en 14. plass, men var 28,7 poeng bak Matura.

Ole Marius Ingvaldsen lå på en 17. plass etter den første omgangen, men sviktet totalt i den andre omgangen og endte på 30. og sisteplass til slutt.

Atle Pedersen Rønsen og Kim Rene Elverum Sorsell klarte ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.