Gå til sidens hovedinnhold

Hilde taklet presset

Seiret i Bischofshofen og sendte stikk til Petter Northug.

Tom Hilde (23) ledet etter første omgang, men var maksimalt uheldig med forholdene da han sto igjen som eneste mann på toppen av bakken i Østerrike.

Hjemmefavoritten Thomas Morgenstern og de andre topphopperne fikk oppdrift da de hoppet. Asker-gutten Hilde ble stående lenge å vente da juryen vurderte å sette opp farten.

Det skjedde imidlertid ikke og Hilde sto overfor en formidabel oppgave da han satte utfor tilløpet. Hilde hoppet likevel mesterlig og landet på 132 meter. Han fikk fire ekstrapoeng i kompensasjon for de dårlige forholdene og holdt unna med 1,6 poeng til Morgenstern.

Og den humørfylte 23-åringen hadde mer på lager. Tidligere i uka har Hilde og langrennsløper Petter Northug gitt hverandre diverse karakteristikker via media. Hilde fulte opp etter tosrdagens seier.

- Dette er en gave til Petter Northug. I dag er jeg Supermann, sa Hilde til NRK, og viste fram Supermann-trøya han hadde under hoppdressen.

- Umulig å beskrive
- Ord blir fattige. Det er umulig å beskrive hvor godt dette føles etter en så lang reise, beskriver hopplandslagets sportssjef Clas Bred Bråthen overfor Nettavisen.

Bråthen henviser til at de norske hopperne har slitt i lang tid, men at Hildes seier kommer som et resultat av hardt og målrettet arbeid.

- Det er mye hardt arbeid som ligger bak. Jeg drømte om at vi skulle få en seier i hoppuka før vi resite nedover, men jeg trodde ikke innerst inne at vi skulle klare det, sier Bråthen, og legger til:

- Dette var en fantastisk opplevelse. En meget fortjent seier!

Til og med hoppukas suverene sammenlagtvinner måtte seg slått av 23-åringen fra Norge i det siste hoppukerennet. Hilde sikret seg også pallplass sammenlagt i hoppuka. Torsdagens seiersmann endte på 3.-plass bak Morgenstern og sveitsiske Simon Ammann.

Se offisielle resultater og sluttstilling sammenlagt her!

Fantastisk førstehopp
Ettersom Hilde vant kvalifiseringen, hoppet han helt sist i den første omgangen. Nordmannen innfridde forventningene til de grader. Asker-hopperen svevde helt ned til 138 meter og slo med det Morgenstern med to meter. Østerrikeren lå på 2.-plass, men måtte hente inn 2,4 poeng i finaleomgangen for å passere Hilde.

Alle de fem norske hopperne lå blant de tolv beste i en glimrende førsteomgang for nordmennene.

Johan Remen Evensen lå på en flott femteplass etter første omgang, men også han ble stående lenge på toppen da juryen bestemte seg for å sette ned farten. Moldenseren lyktes ikke helt med sitt annethopp og måtte nøye seg med 7.-plass til slutt.

- Laginnsatsen var bra. Vi skal bli enda bedre til ski-VM på hjemmebane. Dette var bare et steg på veien, sier Bråthen til Nettavisen.

Anders Jacobsen hoppet seg opp to plasser og ble nummer ni. Bjørn Einar Romøren og Anders Bardal falt noen plasser på resultatlista etter finaleomgangen og endte som nummer 14 og 17 henholdsvis.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!HTML EMBED

Kommentarer til denne saken