RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hils på opptrekker Hushovd

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
- Noen ble nok overrasket av å se meg kjøre slik i VM-trøya, sier Thor Hushovd til procycling.no.

I verdensmestertrøyen gjorde Thor Hushovd noe så uvanlig som å kjøre opptrekk for lagkameraten sin. De siste milene før målgang i Arezzo, lå nemlig Tyler Farrar klistret på bakhjulet til nordmannen.

- Han lå der lenge, ja. Jeg tror bare han bestemte seg for å ta hjulet mitt, og stolte på at han da ville komme fram i spurten, forteller Hushovd til procycling.no.

Et par hundre meter fra mållinjen kom svaret. Farrar støtet fra lagkameratens bakhjul, og Hushovd slapp seg tilbake i mylderet av seierskåte sprintere.

- Hva slags følelse fikk du når du slapp deg bakover like før målstreken?

- Det er klart at det var litt uvant. Men nå laget har suksess, er det morsomt og lettere å gjøre. Jeg visste at jeg hadde en av verdens beste spurtere bak meg. Derfor var det gøy å hjelpe ham til seier, svarer Hushovd.

Garmin imponerer
For ingen truet Farrar på oppløpet. Alessandro Petacchi fulgte nærmest, men 37-åringen hadde ikke kraft nok i beina til å gå rundt Garmin-Cervélo-rytteren og sikre seg seieren.

Dermed kunne det amerikanske laget juble for sesongens åttende seier.

- Jeg var vel ikke trygg på seieren, da jeg slapp – men jeg skjønte at han hadde en god sjanse.

- Tror du dette skremmer andre lag når de ser hvor godt dere fungerer på dager som denne?

- Det tror jeg nok. Det vi har vist fram helt fra Qatar, har gitt oss respekt allerede. De andre vet godt hvor sterkt laget vårt er, mener Hushovd.

- Jeg gjorde jobben for Tyler
Grimstad-rytteren kjørte med pondus i front av hovedfeltet (kun Fabian Cancellara lå på et punkt foran) med en drøy mil igjen til målgang.

Da pekte og gestikulerte han for å få andre ryttere fram. Verdensmesteren hadde nemlig ikke tenkt til å trekke hovedfeltet selv.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Blant annet den episoden fikk Eurosport 2-kommentatoren til å utbryte:

- Han sjefet virkelig med alle rundt seg.

Den karakteristikken er ikke nordmannen helt enig i:

- Jeg gjorde jobben for Tyler for å få ham i best posisjon mot slutten. Det var viktig for oss å ligge foran der, og vi kjørte litt taktisk mot slutten. Det er god stemning i laget vårt nå, spesielt når alle kjører så bra som de gjorde i dag.

Skapte undring og beundring
Han forteller at det skapte litt undring da han gikk inn i hjelperytterrollen med hud og hår.

- Jeg har ikke fått snakket så mye med de andre lagene, ettersom man stort sett sykler rett inn på bussen. Det var noen som kommenterte at jeg gjorde en god jobb, og andre som ble overrasket over å se meg i VM-trøya på den måten der framme, humrer han.

Stuntet endte i hvert fall både med etappeseier og ledertrøye for Garmin-laget to etapper ut i rittet. Også fredag kan det bli et nytt spurtoppgjør, så da blir spørsmålet om mannen i ledertrøya nok en gang kan vente seg et opptrekk fra verdensmesteren?

- Ja, jeg vet ikke. Vi må forsvare trøya og kontrollere feltet i morgen. Det er vårt ansvar, og det kan ende med en ny spurt mot slutten av etappen.

- Og da trekker du opp igjen, eller?

- Det må en se litt an, svarer sørlendingen kryptisk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere