*Nettavisen* Sport.

Hinter om fjellbonanza i Tour de France 2020

 

Alexander Kristoff og resten av Tour de France-feltet må belage seg på mange fjell neste sommer. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

2020-utgaven av Tour de France vil trolig være like spekket med fjell og tilrettelagt for friske angrep fra sammenlagtkanonene som årets utgave av rittet.

Det er i hvert fall signalene fra mannen som har designet 2020-traseen som offisielt presenteres i Paris tirsdag.

Thierry Gouvenou har igjen hatt ansvaret for å meisle ut de 21 etappene, og mye tyder på at han igjen har landet på en løsning som vil passe klatrerne svært godt. I så fall vil årets sammenlagtvinner Egan Bernal og den britiske Tour-kongen Chris Froome like det de får se tirsdag.

Kjent fra før er det at åpningsetappene i 2020-utgaven av verdens mest prestisjetunge sykkelritt vil gå i Nice. Deretter beveger rytterne seg raskt inn i fjellene.

– Derfra forlater vi knapt de mellomhøye og høye fjellene i det hele tatt, det er den generelle ånden til denne Tour-utgaven, sier Gouvenou.

Nesten identisk

Han legger videre til at vanskelighetsgraden på neste års Tour er «nesten identisk» med 2019.

2018-utgaven av Tour de France, som ble vunnet av Geraint Thomas, var langt mindre spekket med fjell enn årets ritt. På veien mot sommerens seier måtte Egan Bernal kjempe seg gjennom tre tøffe uker som kulminerte med tre fjellavslutninger i Alpene.

Colombianeren vant til slutt rittet foran lagkamerat og 2018-vinner Thomas. Chris Froome veltet stygt i forkant av årets Tour og kom aldri til start.

Løypemaker Gouvenou er samtidig klar på at han ikke har glemt Alexander Kristoff og de øvrige spurterne i feltet.

– Ikke egentlig. Selv om det er få flate etapper, er det andre der sprinterne kan være med i teten og kjempe om seieren. Men det blir aldri enkelt, sier han.

Tidlig start

Starten på rittet går allerede 27. juni, en uke tidligere enn normalt, som følge av neste sommers OL i Tokyo. Den tradisjonsrike avslutningsetappen på Champs-Élysées går kun seks dager før det skal kjempes om edelt olympisk metall på fellesstarten i den japanske hovedstaden.

Om rytterne raskt får stifte bekjentskap med fjellene neste sommer, blir det en helt annen start i 2021. Da er starten på Tour de France lagt til København med fire flate etapper innledningsvis.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.