*Nettavisen* Sport.

Hinter Semb om NFF-exit?

Foto: Aas, Erlend (Scanpix)

- Jeg skal gi et ærlig og usminket intervju senere, sier han.

16.10.13 19:10

Det har stormet rundt Norges Fotballforbund, Egil Drillo Olsen og toppfotballsjef Nils Johan Semb de siste dagene.

Det hele startet med at Per-Mathias Høgmo ble ansatt som ny landslagssjef i september, mens Egil Drillo Olsen måtte fratre den samme stillingen.

Dagen etter ansettelsen ble det også kjent, gjennom VG, at Høgmo ikke skulle rapportere til toppfotballsjef Semb, slik Drillo hadde gjort.

De siste dagene har debatten rundt både Semb og Drillo blusset kraftig opp igjen, og sistnevnte ga mandag et intervju med TV 2 der han tok et oppgjør med NFF.

Der ga blant annet den tidligere landslagssjefen uttrykk for at han synes behandlingen av Nils Johan Semb var noe var det verste i denne saken.

- Det er et større svik mot ham enn mot meg, sa Drillo om det Semb nå opplever.

- Ærlig og usminket
Drillo hevdet blant annet at toppfotballsjefen ble holdt i skyggen av fotballpresident Yngve Hallén og generalsekretær Kjetil Siem om at han måtte gå fra stillingen.

NFF på sin side hevder at Semb fikk all informasjon fra styret og fotballpresidenten angående Drillos avskjed.

Man skulle i utgangspunktet tro at Semb ville være svært sentral i en slik ansettelse og avsettelse, men det hele ble gjort mens han var på ferie i USA.

Flere eksperter føler at Semb har blitt vingeklippet i sin rolle, og at det vil bli umulig for han å fortsette i jobben.

Før tirsdagens landskamp mot Island på Ullevaal stadion ble Semb intervjuet av TV 2, og selv om han ikke ønsket å snakke om saken, hintet han om misnøye med situasjonen.

- Jeg skal vente med å kommentere min rolle. Jeg skal la det gå litt tid, så skal du få et ærlig og usminket intervju senere, sier Semb til reporter Morten Stokstad.

Generalsekretær i NFF Kjetil Siem sa følgende om Sembs rolle i TV 2 Sportdeba18 tirsdag kveld.

- Det er ikke noe vi har gjort bevisst, eller et kupp, slik Egil trodde. Det er ikke slike ting som ligger til grunn, sier Siem om saken.

- Går ikke
Om intervjuet Drillo ga til TV 2 mandag sier Semb følgende:

- Drillo er Drillo. Det er sjelden han sminker på noe, han er direkte og ærlig, og det får bli min kommentar til dette, sier toppfotballsjefen.

TV 2-ekspert Erik Thorstvedt er blant dem som mener det blir vanskelig for Semb å fortsette i Norges Fotballforbund.

- Det ligger noe her. Nils Johan kan ikke stå og se på at han blir fratatt ansvar og posisjon. De skal prøve å finne en annen rolle til ham? Det går ikke, sier han på TV 2.

- Jeg ser ikke for meg at dette kan ende på en bra måte. Jeg ser heller ikke for meg at Semb kan fortsette i jobben, sier Thorstvedt.

Hoff raser
Fotballprofil Ivar Hoff tok også et oppgjør med det som har skjedd rundt Semb til Nettavisen tirsdag.

- Han var sjefen til Drillo, og i denne saken ble han spilt helt utover sidelinjen. Han visste ikke noe før Drillo var parkert. Han er i praksis blitt satt til side og fratatt sitt ansvarsområde. Når et styre går forbi daglig leder, forteller du indirekte at daglig leder er inkompetent. De inngikk på toppen av alt en avtale med Per-Mathias Høgmo om at Høgmo skal rapportere direkte til styret, sukker Ivar Hoff.

- De har ikke bare vingeklippet Semb, de har ribbet ham. Semb bør vurdere sin stilling etter dette, mener Hoff.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag