Gå til sidens hovedinnhold

Hisser opp jentene igjen

Torbjørn Yggeseth pådro seg kvinners vrede da han ville stoppe dem i skiflygingsbakken. Nå er han på ferde igjen. Si din mening her.

Yggeseth, som var formann i hoppkomiteen i fjor, mener det er altfor tidlig å slippe til jentene i hoppbakkene i Vancouver-OL 2010. Nylig åpnet FIS og president Gianfranco Kasper for at nettopp det kan skje.

Det siste utspillet til Yggeseth er ikke spesielt populært blant hoppjentene.

Møter hoderysting
- Han vet ikke noe om hva som skjer om fem år. (...) Det er tydelig at han har påtatt seg en offisiell spåmanntittel. Ikke noe overrasker meg med den mannen, sier Anette Sagen til Dagbladet.

Yggeseth nektet jentene å hoppe i Vikersund i fjor, noe som satte fart i debatten om kvinnehopping i store bakker. Nå ber han Kasper sjekke ut statusen på kvinnehopp først.

- For få kvinner
- Ser man på antall kvinnelige deltakere i den kontinentale cupen akkurat nå, er det for få deltakere til at det skal kunne bli en olympiadegren. Det har kanskje bare kommet 20 nye hoppere siden i fjor. Det har gått for tregt når bare 50 stykker stiller til start. (...) Jeg tror jentene ikke vil være klare for å delta i et OL før i 2014. Først da kan kvinnehopp forsvares som en OL-gren, sier han.

HTML EMBED
Bør kvinner slippe til i hoppbakken i OL?
Ja, i 2010
Ja, i 2014
Nei

Se resultat

- Døden i hendene
Han står fortsatt på sitt når det gjelder jenter og skiflyging.

- De må ikke få hoppe med døden i hendene ned den bakken, sier han.

Espen Bredesen mener Torbjørn Yggeseth bare heller bensin på bålet når han sier at OL 2010 blir for tidlig for kvinnehopperne.

- Det blir bare spekulasjoner, sier han til TV 2 Nettavisen. OL-vinneren fra Lillehammer i 1994 ønsker jentene velkommen inn i hoppsporten.

- Det er vel nesten den siste idretten som ikke har begge kjønn med. Det er en prosess som ikke går an å reverseres, sier han.

Nå håper han bare jentene klarer å innfri kravene snart.

- Hvis de klarer det før datteren min er gammel nok, så er det fint, sier han.

Er du enig med Yggeseth? Delta i debatten på Veggavisen

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken