RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hisser opp svenskene

Foto: Erlend Aas/SCANPIX
Sist oppdatert:
- Dere klager bare fordi dere ikke har noen Petter Northug, sier Vegard Ulvang.

To av OL-øvelsene i langrenn står ikke på verdenscup-programmet før vinterlekene i Vancouver. Ytterligere noen øvelser skal gås bare én gang.

Det faller ikke i spesielt god jord i det svenske langrennsmiljøet. Landslagssjef Magnus Ingesson er ikke nådig i kritikken mot Det internasjonale skiforbundet (FIS).

- Programmet er verdiløst, sier han til storavisen Expressen.

- Alle påfunn med fellesstarter, skibytte under rennene og alt det andre kompliserer konkurransen for TV-seerne. På samme måten er det med bonuspoengene i verdenscupen, utdyper han.

Ulvang avviser
Landslagssjefen har framført kritikken overfor ledelsen i FIS. Der møter han ikke mye forståelse.

- Det er bare Sverige som klager. Alle de andre landene mener det er bra med for eksempel fellesstarter, sier FIS-sjef Vegard Ulvang til Expressen, og tilføyer:

- Den svenske kritikken har bare sammenheng med at dere ikke har noen Petter Northug. Dere har Södergren. Derfor vil dere ikke ha fellesstarter.

Ulvang til Nettavisen: Northug kan snu Mellom-Europa

I den svenske leiren blir man ikke direkte overbegeistret for den type uttalelser.

- Jeg synes FIS-ledelsen har begynt å miste hodet når man hører Ulvangs uttalelser. Og sannheten er at det er flere land enn vi som er kritiske til OL-programmet, sier Ingesson.

- Petter styrer verden
Vegard Ulvang innrømmer at det er en viss overvekt av fellesstarter. Expressen hevder også at Ulvang har tatt til orde for individuell start på femmila i Holmenkollen, og blir sitert på følgende:

- Det norske skiforbundet motsatte seg det. De mente at Petter Northug da ikke kunne vinne, og at Anders Södergren sannsynligvis ville vunnet i stedet, sier Ulvang.

Dette nyanserer Ulvang overfor Nettavisen.

- Jeg har aldri tatt til orde for verken det ene eller det andre. Det er ikke min rolle. Men dette ble diskutert på et møte mellom Norges Skiforbund og VM-organisasjonen, som kom fram til at de ikke ønsket å søke om å får endret konkurranseprogrammet.

Ulvang tror en eventuell søknad kunne ha ført til en endring av VM-programmet.

- Jeg tror det ville ha vært stemning i langrennskomitéen for femmil med intervallstart i Holmenkollen. Ikke på grunn av motstand mot fellesstart, men fordi femmila i Holmenkollen har veldig sterke tradisjoner. Men uansett er det ikke langrennskomitéen som har det siste ordet i slike saker, sier Ulvang til Nettavisen.

På spørsmål fra Expressens mann om det er Petter Northug som styrer skiverdenen i øyeblikket, svarer Ulvang:

- Petter styrer verden, sånn er det. Og hadde Sverige hatt Pette,r hadde dere ikke klaget så mye.

Ekstra stafett
De svenske løperne hadde blant annet ønsket seg enda en stafett – i tillegg til den på Beitostølen siste helg – før OL starter.

- Nei, vi har en følelse av at landene ofte kommer med B-lag til stafettene. Derfor har vi bare én før Vancouver, sier Ulvang om den saken.

Landslagssjef Ingesson skjønner ikke poenget.

- I så fall kan man virkelig lure på hvorfor de har lagt en stafett under den første verdenscup-konkurransen etter OL. Da skyter man seg selv i foten, sier han.

(ANB/Nettavisen)

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere