Gå til sidens hovedinnhold

Hisser opp svenskene

- Dere klager bare fordi dere ikke har noen Petter Northug, sier Vegard Ulvang.

To av OL-øvelsene i langrenn står ikke på verdenscup-programmet før vinterlekene i Vancouver. Ytterligere noen øvelser skal gås bare én gang.

Det faller ikke i spesielt god jord i det svenske langrennsmiljøet. Landslagssjef Magnus Ingesson er ikke nådig i kritikken mot Det internasjonale skiforbundet (FIS).

- Programmet er verdiløst, sier han til storavisen Expressen.

- Alle påfunn med fellesstarter, skibytte under rennene og alt det andre kompliserer konkurransen for TV-seerne. På samme måten er det med bonuspoengene i verdenscupen, utdyper han.

Ulvang avviser
Landslagssjefen har framført kritikken overfor ledelsen i FIS. Der møter han ikke mye forståelse.

- Det er bare Sverige som klager. Alle de andre landene mener det er bra med for eksempel fellesstarter, sier FIS-sjef Vegard Ulvang til Expressen, og tilføyer:

- Den svenske kritikken har bare sammenheng med at dere ikke har noen Petter Northug. Dere har Södergren. Derfor vil dere ikke ha fellesstarter.

Ulvang til Nettavisen: Northug kan snu Mellom-Europa

I den svenske leiren blir man ikke direkte overbegeistret for den type uttalelser.

- Jeg synes FIS-ledelsen har begynt å miste hodet når man hører Ulvangs uttalelser. Og sannheten er at det er flere land enn vi som er kritiske til OL-programmet, sier Ingesson.

- Petter styrer verden
Vegard Ulvang innrømmer at det er en viss overvekt av fellesstarter. Expressen hevder også at Ulvang har tatt til orde for individuell start på femmila i Holmenkollen, og blir sitert på følgende:

- Det norske skiforbundet motsatte seg det. De mente at Petter Northug da ikke kunne vinne, og at Anders Södergren sannsynligvis ville vunnet i stedet, sier Ulvang.

Dette nyanserer Ulvang overfor Nettavisen.

- Jeg har aldri tatt til orde for verken det ene eller det andre. Det er ikke min rolle. Men dette ble diskutert på et møte mellom Norges Skiforbund og VM-organisasjonen, som kom fram til at de ikke ønsket å søke om å får endret konkurranseprogrammet.

Ulvang tror en eventuell søknad kunne ha ført til en endring av VM-programmet.

- Jeg tror det ville ha vært stemning i langrennskomitéen for femmil med intervallstart i Holmenkollen. Ikke på grunn av motstand mot fellesstart, men fordi femmila i Holmenkollen har veldig sterke tradisjoner. Men uansett er det ikke langrennskomitéen som har det siste ordet i slike saker, sier Ulvang til Nettavisen.

På spørsmål fra Expressens mann om det er Petter Northug som styrer skiverdenen i øyeblikket, svarer Ulvang:

- Petter styrer verden, sånn er det. Og hadde Sverige hatt Pette,r hadde dere ikke klaget så mye.

Ekstra stafett
De svenske løperne hadde blant annet ønsket seg enda en stafett – i tillegg til den på Beitostølen siste helg – før OL starter.

- Nei, vi har en følelse av at landene ofte kommer med B-lag til stafettene. Derfor har vi bare én før Vancouver, sier Ulvang om den saken.

Landslagssjef Ingesson skjønner ikke poenget.

- I så fall kan man virkelig lure på hvorfor de har lagt en stafett under den første verdenscup-konkurransen etter OL. Da skyter man seg selv i foten, sier han.

(ANB/Nettavisen)

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Kommentarer til denne saken