Historien gjentar seg i Göteborg

Foto: Christer Faberling (sportbilden.se)

Vi tror på et nytt jevnt oppgjør mellom IFK Göteborg og Helsingborg. Sjekk mandagens oddstips.

Les også: Lesernes oddstips mandag

Mandagens langoddsprogram består av 30 objekter og spennvidden er stor. Programmet innledes med kamper fra Fair Play-ligaen (sju i tallet) og avsluttes med kvartfinaler fra sluttspillet i NHL. For oss nordmenn er selvsagt den avsluttende kampen i Tippeligaens fjerde runde mellom Fredrikstad og Rosenborg den klart mest interessante kampen, men spillemessig ser oppgjøret i Fredrikstad helt håpløst ut og vi står over.

Vi har funnet det vi mener er mandagens beste spill i Allsvenskan i Sverige der det to spilles to kamper mandag kveld og har valgt å konsentrere oss om oppgjøret mellom IFK Gøteborg og Helsingborg.

Full pott
Bortelaget Helsingborg er sammen med Malmø, Ørebro og Elfsborg regnet for å være de største gullkandidatene i den svenske serien i år, mens IGFK Gøteborg ikke er blant de heteste gullkandidatene. Helsingborg har til de grader innfridd sålangt og står med seks poeng etter å ha møtt brukbare Mjällby borte og gullkandidat Elfsborg hjemme og vunnet begge kampene med 1-0.

Null poeng
For hjemmelaget IFH Gøteborg har sesongstarten vært en tilnærmet katastrofe. I sesongpremieren ble det hjemmetap 0-1 for Ørebro, etter at xxxx ble utvist like før pause. I byderbyet mot Häcken sist søndag tapte storebror 1-3 mot lillebror og dermed står blåvitt uten poeng etter de to første rundene, og nå spekuleres det i svenske medier om at det allerede trenerskifte på gang. Svært lite fargerike Lars Lägerbäck er mannen som da i tilfelle skal få Gøteborgs stolthet tilbake på vinnersporet.

Med hjemmetap i mandagens møte med Helsingborg varer det garantert ikke lenge før det trenerskiftet kommer. Men i det minste er troppen så godt som skadefri nå, noen spillere har slitt med sjukdom inn mot helgen men er meldt spilleklare til mandag.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Bortelaget Helsingborg har altså full pott etter sine to første seriekamper og har fått den starten og har identisk 18-manns tropp i forhold til hjemmemøtet mot Elfsborg sist helg. Rachid Boaouzan, Hannu Patronen og Mohamed Ramadan er fortsatt ute.

Statistikk lyver som kjent sjelden og de seks seneste tilsvarende oppgjørene mellom lagene i Gøteborg har endt med poengdeling. Vi synes ikke det er noen grunn til å tro at den statistikken endres mandag kveld. Dette kommer til å bli en uhyre tett og jevn match og selv om IFK Gøteborg sårt trenger en trepoenger nå, er dette like mye en kamp ingen av lagene vil tape. Og i slike oppgjør ender det svært ofte med uavgjort.

Norsk Tipping betaler 2,80 for poengdeling på Gamla Ullevi og den kjøper vi. Kampen kan spilles som singel og vi nøyer oss med singelspill på denne mandag og setter 100 kroner.

Spilleforslag mandag:
Kamp 99 IFK Gøteborg - Helsingborg 2,30 2,80 2,60
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Andre vurderinger mandag:

Fredrikstad - Rosenborg:
De fire siste tilsvarende i Fredrikstad har endt med borteseier, uavgjort, hjemmeseier og uavgjort og med tanke på lagenes svært variable sesonginnledning synes vi dette er en fryktelig vanskelig kamp å vurdere. Vi er ikke veldig enig med Norsk Tipping og bookmakerne som har gjort Rosenborg til relativt klar favoritt her, og sett i den sammenheng er det etter vår mening kun hjemmeseieren som frister utfra oddsen. Samtidig var det klare tegn til bedring hos Rosenborg sist i Trondheim, men åtte baklengsmål på de tre første kampene er ikke bra. Fredrikstad røk 0-1 i sin hittil eneste spilte hjemmekamp mot Viking, gjorde en bra kamp i Bergen sist og kan avgjort vinne denne. Dermed har vi argumentert for både hjemmeseier og borteseier her, og poengdeling er jo heller ikke usannsynlig. Med andre ord: Styr unna.

Gullkandidat Örebro har naturligvis en bra sjanse hjemme mot bortesvake Gefle, men 1,40 i odds er en effektiv gledesdreper i den kampen, og da er alternativet å jage handicapvarianten (0-1 fra start), men Ørebro har nøyd seg med to ettmålsseire til nå og det er således et risikoprosjekt.

Det samme kan sies om kampen mellom Queens Park Rangers og Derby, der hjemmelaget har stø kurs mot Premier League. Vinner QPR i kveld, er det elleve poeng ned til Norwich på tredjeplass, ergo tar hjemmelaget et gigantisk steg mot Premier League med seier. 1,45 på hjemmeseieren er som det må være, men vi registrerer at hjemmelaget ikke har vunnet noen av de fire siste tilsvarende (0-2-2).

I tysk 2. bundesliga har Augsburg (på andreplass) muligheten til å sikre seg seks poengs forsprang ned til Bochum på tredjeplass med seier mot tabellutsatte Karlsruhe. To lag går direkte opp fra 2. bundesliga og kun fire serierunder gjenstår etter mandagens kamp. Karlsruhe på sin side har kun to poeng ned til kvalifiseringsstreken og trenger poeng. To lag med alt å spille for dette og da er det trolig best å styre unna.

Villarreal som gjorde jobben også i Nederland borte mot Twente torsdag kveld, må ha tre poeng for å ha et slags heng på Valencia i kampen om tredjeplassen i La Liga, men har vist svært variable takter i den hjemlige ligaen den siste måneden. Da lokker ikke 1,45 veldig mot et Zaragoza-lag som står med begge beina i bunnstriden og trenger poeng.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.